Nova grožnja

VIDEO: Na Harveyjevi uničujoči pot zdaj Lousiana

T.L.
29. 8. 2017, 17.40
Posodobljeno: 29. 8. 2017, 22.03
Deli članek:

Južno od Houstona popustil jez, oblasti ukazale takojšnjo evakuacijo prebivalcev.

Profimedia
Razmere so kritične.

Južno od Houstona je popustil jez, oblasti pa so ukazale takojšnjo evakuacijo prebivalceva. Sky News poroča, da pri Addicku prihaja do prelivanja vode. V kratkem naj bi javnost nagovoril tudi župan Houstona, ki naj bi podal več informacij o razmerah v mestu. 

Tudi vreme ni naklonjeno prebivalcem: v Houstonu pričakujejo še 15 do 25 centimetrov padavin v nadaljnjih 24 urah. 

Tropska nevihta Harvey je sicer znova obrnila smer in končala v Mehiškem zalivu, kar ni spodbudna novica. Zaradi toplega morja bi se lahko namreč ponovno okrepila in se obrnila proti ameriški obali. Harvey zagotovo ne bo dosegel moči minulega konca tedna, je pa za že zdaj potopljeno območje Houstona vsaka kapljica dežja preveč. V Houstonu je že doslej življenje izgubilo najmanj devet ljudi, po Houstonu pa Harvey sedaj ogroža Louisiano, kjer so že razglasili izredne razmere.

Ameriški meteorologi so sporočili, da je Harvey danes že podrl padavinski rekord za celinske ZDA - v zadnjih štirih dnevih je padlo skoraj 1250 litrov dežja na kvadratni meter. Toliko so izmerili v kraju Pearland jugovzhodno od Teksasa, poročanje tujih agencij povzema STA. V milijonskem Houstonu, četrtem največjem ameriškem mestu, pa še vedno rešujejo ljudi, ujete v povodnji. Bilo naj bi jih še več sto, okoli 8000 ljudi pa je trenutno v zasilnih zatočiščih.

Profimedia
Voda je vsepovsod.