Drama

Nočna mora na letalu: potniki so bruhali in pristali v drugi državi

R.T.
14. 8. 2017, 09.25
Posodobljeno: 14. 8. 2017, 10.47
Deli članek:

Kapitan je trikrat skušal pristati, vendar mu zaradi močnega vetra to ni uspelo. "Bilo je kot v nočni mori," je povedal eden od potnikov.

Profimedia
Pilot je kljub težavam potnike srečno pripeljal do Dubrovnika.

Prava drama se je odvijala na letalu družbe easyJet na relaciji Stansted - Dubrovnik. Zaradi močnega vetra letalo namreč ni moglo pristati na dubrovniškem letališču in je moralo najprej pristati v italijanskem Bariju.

Iz Londona je letalo poletelo ob 6. uri zjutraj po lokalnem času, pet ur kasneje pa potniki še niso prispeli na želeno lokacijo. Eden od potnikov je za britanski Express povedal, da jih je po letalu premetavalo, nekaj potnikov pa je medtem, ko je pilot skušal pristati, tudi bruhalo. Krive so bile slabe vremenske razmere, zato je moral pilot pristati na letališču v Bariju in dotočiti goriva.

"Kapitan letala je trikrat skušal pristati, vendar je bilo tako vetrovno, da mu to ni uspelo. Bilo je kot v nočni mori," je povedal eden od potnikov. Letalo je na koncu pristalu v Dubrovniku s triurno zamudo. 

V družbi easyJet so težave potrdili. "Žal nam je, da je bilo letalo preusmerjeno na letališče v Bariju. To se je zgodilo zaradi močnega vetra v Dubrovniku, zaradi česar letalo ni moglo pristati,so iz družbe spročili potnikom preko aplikacije easyJet. V Bari pa je bil preusmerjen še en let, in sicer let iz švicarskega Basla, ki bi po prvotnih načrtih tudi moral pristati v Dubrovniku.