Na plaži

V navalu besa streljal na nudiste

G.G.
12. 8. 2017, 14.20
Posodobljeno: 12. 8. 2017, 16.36
Deli članek:

Razjasnjen je pripetljaj, ko je nekdo streljal na nudiste na plaži Carataggio blizu Porta-Vecchia na Korziki.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Razkazovanje golote je razjezilo lokalnega poslovneža, ki je v sredo na plažo odvihral s pištolo v roki. Možak, ki je tudi lastnik lokala ob plaži, je nudistom grozil, da bo streljal, če se ne oblečejo oziroma nadenejo kopalke. Niso ga ubogali, še več, menda naj bi se mu smejali, češ, kakšne zahteve mu gredo po glavi.

Nekateri pravijo, da je v trenutkih besednega spora močno pripekalo sonce. Poslovnežu da je po čelu tekel znoj, ga bodel v oči, nato se mu je nekaj zabliskalo pred očmi, kaj, ni videl, čutil da je pritisk, neznosen pritisk žgočega sonca in pritisnil je na sprožilec.

Pustimo literarizirane čenče. Kaj je sledilo? Poslovnež je streljal in neko žensko, turistko (ni bila Arabka), zadel v stegno. Kopalci so se razbežali, policisti pa so strelca kmalu prijeli, ga zaslišali, a tudi že izpustili, saj je ženska preživela (lahka poškodba), lastniku lokala pa zaupajo, da ne bo ponovil incidenta ali zbežal. Kazenski ovadbi pa ne ubeži.

Lokalni mediji dodajajo, da je plaža, na kateri se je zgodil incident, priljubljena med nudisti, čeprav uradno nima takšnega statusa.