Kanibalizem

Krvoločne iniciacije mehiških narko-kartelov: uživanje mesa žrtev

R.T.
7. 8. 2017, 12.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Dva najstniška člana zloglasnega narko-kartela sta oblastem priznala, da so ju prisilili v uživanje mesa ubitih nasprotnikov, za iniciacijo v kartel.

Profimedia
Zamrznjeno meso (fotografija je simbolična).

16 in 17-letnik sta oblastem v južni zvezni državi Tabasco priznala, da so člani kartela v majskem napadu na prodajalno avtomobilov, v katerem so kriminalci obglavili 5 ljudi, uživali človeško meso svojih žrtev.

Gre za nov, hitro rastoč kartel, znan pod imenom Jalisco kartel nove generacije.

Štiri dni za incidentom v prodajalni avtomobilov, je mehiška policija našla še eno obglavljeno truplo.

Kasneje, v raciji na enega izmed prostorov zloglasnega kartela, so policisti našli dele obglavljenih teles v zmrzovalniku. Najstnika sta za časopis El Pais dejala, da so ju člani kartela peljali v to hišo, jima dali droge in ju prisilili, da sta pojedla nekaj tega mesa.

Kanibalizem pri mehiških narko-kartelih sicer ni nov pojav. Posluževal bi se ga naj tudi sedaj razpadel kartel Zetas. Njegov nekdanji vodja Heriberto Lazcano naj bi, po poročanju anonimnega novinarja, po umoru nasprotnika zahteval, da ga pripeljejo do njega, umijejo in obrijejo. Nato naj bi Lazcano osebju naročil, da iz zadnjice žrtve odstranijo nekaj mesa in mu ga pripravijo v tradicionalnem koruznem zavitku imenovanem tamale.

Lazcana so leta 2012, po dolgem lovu, ubili pripadniki mehiške mornarice.