Kruta bolezen

FOTO in VIDEO: Slavni boksar na pomoč 7-letniku z ogromnim tumorjem

R.T.
6. 6. 2017, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Britanski profesionalni boksar Amir Khan je pripravljen plačati operacijo, ki lahko 7-letnemu dečku iz Pakistana reši življenje.

Profimedia
Aliju je tumor začel rasti že v četrtem mesecu starosti.

Boksarski zveznik Amir Khan se je odločil pomagati 7-letnemu Aliju Hassanu iz Pakpattana v provinci Pandžab, ki mu življenje ogroža orjaški tumor.

Khan, boksar pakistanskih korenin, je že stopil v stik z dečkovim očetom ter mu sporočil, da bo pomagal pri iskanju ustreznega kirurga, ki bo pripravljen odstraniti nevarno tvorbo z nesrečnikovega obraza, in da bo operacijo plačal prek svoje dobrodelne fundacije.

Alijev oče, 38-letni Muhammad Mansha, ki zasluži dobre tri evre na dan, je nedavno objavil obupano prošnjo na pomoč, da bi lahko rešil življenje svojega sina. »Amir Khan nam je zagotovil, da bo nudil vso potrebno finančno pomoč. Dejal mi je tudi, da nas bo obiskal. S soprogo upava, da bo najin sin končno lahko zaživel normalno življenje,« pravi Mansha.

Profimedia
Družina lahko končno upa.

Končno diagnoza

Aliju je tvorba na desnem očesu začela rasti, ko je bil star komaj štiri mesece. Čeprav sta z očetom obiskala številne zdravnike, nihče od njih ni uspel ugotoviti vzroka za hitro rastočo tvorbo. Diagnozo so mu postavili šele na začetku letošnjega leta. Gre za nevroblastom, tumor osrednjega živčnega sistema, ki se pri Aliju razvija z zaskrbljujočo hitrostjo, prerasel pa mu je že skoraj celotno desno stran obraza.

»Trenutno čakamo na zdravniško poročilo. Če zdravljenje ne bo mogoče v kateri od bolnišnic v Pakistanu, ga bomo prepeljali v tujino, kjer so zdravstvene storitve bolj kakovostne in napredne,« pravi Khanov menedžer Anwer Ahmed, ki dečka v bolnišnici redno obiskuje.