Nezakonite klinike

VIDEO: Šokantni prizori, v ritnice jim vbrizgavajo smrtonostne odmerke cementa

R.T.
18. 5. 2017, 11.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Brazilski policisti so v eni od favel v Riu de Janeiru odkrili kliniko, v kateri so izvajali nezakonite lepotne posege. Šokantno je, da je ženskam potencialno smrtonosne odmerke kostnega cementa v ritnice vbrizgavalo povsem nekvalificirano osebje.

Zajem zaslonske slike
Poseg velja za izjemno tveganega.

Ženske želja po popolni zadnjici včasih privede do drastičnih dejanj, to pa izkoriščajo kriminalne združbe. Na spletu se je pojavil posnetek iz ene od nezakonitih »lepotnih« klinik v Riu de Janeiru. Policisti, ki so to kliniko razkrinkali, pravijo, da je v njej v zadnjih dveh letih življenje tvegalo skoraj 50 žensk z vsega sveta. To pa naj bi bila zgolj ena izmed mnogi tovrstnih »ustanov« v najrevnejših predelih v Braziliji.

Stranka iz posnetka naj bi priletela iz Portugalske, za »tretma« pa naj bi odštela dobrih 1000 evrov.

Na posnetku policisti ujamejo žensko, ki v zadnjico stranke vbrizgava kemikalijo metakrilat, poznano tudi kot kostni cement. Ta se običajno uporablja za povezovanje in pričvrščevanje implantantov na kosti ter pritrditev rekonstrukcijskih vsadkov za sklepe. Tovrstni posegi veljajo za zelo tvegane, povezani pa naj bi bili z večjim številom smrti, zato so jih v ZDA in večini evropskih državah v celoti prepovedali.

V Braziliji so sicer dovoljeni, vendar z uporabo največ pet mililitrov metakrilata. Uslužbenka v tej kliniki je policistki pod krinko ponudila, da ji v posamezno ritnico vbrizga po 400 mililitrov te kemikalije, kar je za 160-krat več od »varnega« odmerka. Policisti so ugotovili tudi, da so bile uslužbenke povsem brez strokovnih izkušenj in medicinske izobrazbe, čeprav so se izdajale za strokovnjakinje.