Na sledi

Ne tovornjakar – Zoran ve, kdo je pokončal ženo Jeleno. Le vprašanje časa je, pravi

J.P.
18. 5. 2017, 08.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mož pokojnice je prepričan, da ima informacije, ki bi lahko privedle do aretacije njenega morilca.

Facebook
Jelena Krsmanović je umrla 2. aprila lani.

»V morju zgodb o morilcih moje Jelena nas je dosegla ena, ob kateri smo zastrigli z ušesi – Jeleno je ubil človek iz Borče, ki ga je poznala,« je za Blic povedal Zoran Marjanović, mož umorjene pevke Jelene Krsmanović.

Zakaj ga je od vseh teorij, ki so se nakapljale v enem letu, najbolj prepričala ravno ta? Ker se mu zdi, kot je dejal, logična. Jeleno je ubil znanec iz Borče, ki dobro pozna teren.

»Po teh informacijah sta se on in Jelena dobro poznala, čeprav nihče od nas ni poznal njega. Še slišali nismo zanj,« je še povedal in dodal, da še vedno ne pozna njegovega imena in da ne ve, zakaj bi jo umoril. Pričakuje pa, da ga bo policija vsak čas ujela. »Bil bi najsrečnejši človek na svetu, če bi vedel, kdo je in kako mu je ime.«

Nemška policija
Fotorobot tovornjakarja, domnevnega morilca. Star naj bi bil od 50 do 55 let, visok pa od 175 do 180 centimetrov.

Ni moril tujec

Marjanović tako zavrača, da je njegovo 33-letno ženo pokončal voznik tovornjaka iz tujine. Nasip, na katerem je bila umorjena, še domačini slabo poznajo, je dejal. Da bi ga tujec, se mu zdi izredno malo verjetno.

Jelena Krsmanović je bila na nasipu v Crvenki umorjena 2. aprila lani. Tam je bila z možem in njuno šestletno hčerko. Brez sledu je izginila, potem ko se je ločila od njiju. Njeno truplo je bilo najdeno naslednji dan. Od takrat so preiskovalci zaslišali domala vse prebivalce Crvenke in sosednje Borče, kakor tudi člane njene družine.

Po prej omenjeni teoriji tujega tovornjakarja naj bi isti zločinec na podoben način pokončal tri mlade ženske, ki so tekale v bližini vode – ob reki, jezeru in po nasipu. Vse tri so bile umorjene z več udarci v glavo, najverjetneje z železno palico. 27-letna Carolin G., umorjena v bližini nemškega mesta Endingen, in 20-letna Lucile K., umorjena v avstrijskem Kufsteinu, sta bili pred smrtjo posiljeni; nad Jeleno se morilec pred smrtjo ni seksualno izživljal. Omeniti pa velja še eno pomembno razliko: Jelena je bila z razliko od drugih dveh žrtev umorjena daleč od parkirišča za tovornjake. Pa še to: ženski, umorjeni v Avstriji in Nemčiji sta umrli na nedeljo, Jelena na soboto.