Težki spomini

O usodni noči prvič spregovorila varuška pogrešane Maddie

S.R.
18. 4. 2017, 13.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nekdanja varuška pogrešane Madeleine McCann je prekinila molk in opisala noč, v kateri se je za deklico izgubila vsaka sled.

Reuters
Maddie je izginila pred desetimi leti.

Madeleine McCann pogrešajo že desetletje, zdaj pa je za medije spregovorila njena takratna varuška, ki želi ostati neimenovana.

Ta je dejala, da jo še vedno preganja podoba dekličinih staršev Gerry in Kate McCann, kako sta hčerko tisto noč obupano iskala. Varuška je spregovorila prvič po usodni noči. Spominja se, kako sta starša v joku dejala, da so Maddie ugrabili. Povedala je še, da je resort Praia da Luz, kjer so McCannovi takrat počitnikovali, veljal za izjemno nevarnega in da so bili člani osebja opozorjeni, naj se ven nikar ne odpravljajo sami. Poleg tega naj bi, kot pravi, na tem območju leto pred tem incidentom že napadli eno deklico. Varuška, ki je Maddie do takrat večkrat pazila, je kritizirala tudi delovanje portugalske policije, ki naj bi zamudila nekaj ključnih priložnosti za zbiranje dokazov.

Arhiv Svet24
Za njo se je izgubila vsaka sled.

Usodna noč

Med tem ko je Gerry preiskoval območje okoli avtomobilov, je sama tolažila McCannovo, ki naj bi takrat padla v nekakšno »katatonično stanje,« je varuška vedela povedati o noči, ko je izginila Maddie. »Edino tega se spominjam, kako jo je iskal pod avtomobili. Tega ne bom nikoli pozabila. Dejali so nam, naj začnemo iskati po smetnjakih, če bi tam slučajno našli njeno truplo. Takrat smo se zavedli, da je zadeva resna,« je dejala za časnik Daily Mirror.

»Verjetno je to zelo naivno, vendar v tej grozni situaciji je najboljša možnost ta, da so jo ugrabili in prodali nekemu bogatašu, ki ne more imeti otrok,« je dodala.