Nov udarec

Odločen je, da starša pogrešane Maddie obere do zadnjega beliča

J.P.
16. 4. 2017, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bivši portugalski policijski načelnik, ki je vodil prvotno policijsko preiskavo, je obljubil, da bo "obral" starša pogrešane Maddie, ker sta načela njegov ugled.

Profimedia
Goncalo Amaral je bil izločen iz preiskave, potem ko je kritiziral britanske preiskovalce, v knjigi pa je zapisal, da sta starša 'zrežirala' izginotje male Madeleine.

57-letni bivši portugalski policijski načelnik Goncalo Amaral je v knjigi Resnica o laži leta 2008 zapisal, da sta Kate in Gerry McCann leta 2007 prikrila smrt njune hčere Madeleine, ki naj bi umrla v apartmaju v Praida da Luz.

Profimedia
Madeleine McCann je imela tri leta, ko je 12. maja 2007 izginila iz apartmaja v Praia de Luz na Portugalskem. Britanska policija je za njeno iskanje porabila že več kot 11 milijonov evrov.

Profimedia
McCannova menda razmišljata, da bi v spor z Amaralom vpletla Evropsko sodišče za človekove pravice.

Primer so mu odvzeli, pol leta pozneje je dal odpoved. Starša sta ga prvič tožila junija 2009 - bila sta uspešna, knjigo so prepovedali, vendar pa je sodišče po pritožbi prvotno razsodbo razveljavilo in umaknilo prepoved njegove knjige. Starša sta se zato odločila pravico iskati na portugalskem vrhovnem sodišču, a je tudi to razsodilo v prid Amarala.

Kar pomeni, da lahko Portugalec starša toži zaradi škode, ki sta jo naredila njegovemu ugledu. Britanski mediji poročajo, da je zdaj Amaral tisti, ki bo odločal, kako težko bo staršema. Svojim prijateljem naj bi že razkril, da bo iz njiju poskusil iztisniti čim več denarja. 

Staršema se tako pred 10. obletnico izginotja njune hčere ne piše nič dobrega.