Preiskave

Stanovalci prijavili upravnika, kriminalisti v akciji

T.L./STA
18. 4. 2017, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na območju Celja in Maribora je 11 hišnih preiskav .

arhiv Reporterja
Fotografija je simbolična.

Celjski kriminalisti v zvezi z več kaznivimi dejanji na širšem območju Celja in Maribora opravljajo 11 hišnih preiskav, med drugim na sedežu podjetja Atrij Celje. Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je bila po dosedanjih podatkih s kaznivimi dejanji povzročena škoda v višini več kot pol milijona evrov.

Preberite še: Stanovalci so plačevali elektriko, upravnik pa ne

Sredi februarja je več stanovalcev stavb v Celju, kjer je upravnik Atrij Celje, to podjetje prijavilo policiji, saj so sumili, da ne poravnava računov za elektriko.

Po navedbah stanovalcev enega od blokov v Celju je dolg za elektriko v njihovem vhodu znašal 1600 evrov, čeprav so stanovalci Atriju plačali vse račune. Kot so pojasnjevali februarja, sploh niso vedeli, da Atrij Celje nima sklenjene pogodbe z Elektro Celje.

Atrij Celje je sicer eden največjih upravljavcev v regiji, saj skupaj upravlja več kot 300 objektov. V zadnjih letih se je soočal s finančnimi težavami, decembra lani pa je postal del nove, večje nepremičninske družbe s sedežem v Celju, Atrij Fisa, katere večinski lastnik je s 60 odstotki družba Fisa nepremičnine iz Murske Sobote. Podjetje Atrij Celje je v novo družbo vstopilo s 30-odstotnim deležem kot manjšinski deležnik.

Na celjski policijski upravi so v sporočilu zapisali še, da kriminalisti preiskujejo kazniva dejanja izneverjanja, poneverbe ali neupravičene uporabe tujega premoženja, kršitev temeljnih pravic delavcev ter poslovne goljufije. Hišne preiskave sicer potekajo pri dveh fizičnih in treh pravnih osebah.