Domala božanski

Kim Džong Un je vozil že pri treh letih, stranišča ne potrebuje

J.P.
16. 4. 2017, 15.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Družina Kim Severni Koreji vlada že 70 let. Njeni člani uživajo status polbogov.

Reuters
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un

Državljanom Severne Koreje je vcepljeno, da se je njihov prejšnji vrhovni voditelj Kim Džong Il rodil na vrhu svete gore ravno v trenutku, ko je zaživela nova zvezda in se je zima prevesila v pomlad. V resnici se je leta 1941 rodil v sibirski vasici.

On je bil tisti, ki je izumil hamburger, sicer prvotno znan kot "dvojni kruh z mesom", s katerim je osvojil svet. Poskrbel je tudi za vse tiste, ki si mesa niso mogli privoščiti - ti so si lahko po njegovem nasvetu pomagali s hranili bogato žagovino.

Malo pred njegovo smrtjo leta 2011 je njegova siva vojaška oprava prevzela svetovne modne kreatorje in postala najbolj priljubljeno oblačilo v vsej zgodovini sveta.

Nič slabši

Njegov sin in naslednik Kim Džong Un ni nič manj poseben, če gre verjeti državnim medijem. Nadarjeni jadralec se je naučil avtomobil voziti pri komaj tri letih. Je tudi izredno nadarjen glasbenik in umetnik, čigar dela so znana po celem svetu. V njegovi uradni biografiji piše tudi, da telesnih funkcij zaradi tako dobre kalibracije pač ne potrebuje. 

Severnokorejci so prepričani, da vsi narodi na svetu ljubijo njihove voditelje in praznujejo njihove rojstne dneve. Česar sicer ne morejo preveriti, saj je internet prevara, ki si jo je izmislil Zahod.