Krivolov v živalskem vrtu

Vincea ustrelili v glavo in mu z motorno žago odrezali rog

S.R.
8. 3. 2017, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pazniki v živalskem vrtu Thoiry Zoo so naleteli na grozljiv prizor.

Reuters
5-letni Bruno in 37-letna Gracie sta ostala nepoškodovana, Vince ni imel te sreče.

Rogovi nosorogov lahko na črnem trgu dosežejo ceno prek 30.000 evrov, zlasti so priljubljeni na Kitajskem, kjer veljajo za močan afrodiziak. 

V noči na torek so neznani storilci vlomili v živalski vrt v bližini Pariza ter v glavo 4-letnega belega nosoroga Vincea sprožili tri strele, nato pa so mu z motorno žago odrezali enega od rogov. Ker je bil delno odžagan tudi njegov drugi, preiskovalci sklepajo, da je storilcem zmanjkalo časa ali pa jih je na cedilu pustila oprema. Vinca so zjutraj mrtvega našli pazniki.

V ograjenem prostoru so sicer živeli trije nosorogi, poleg Vinca še 5-letni Bruno in 37-letna Gracie. Bruno in Gracie naj bi ostala nepoškodovana. Vince se je septembra 2012 rodil v živalskem vrtu na Nizozemskem, leta 2015 pa so ga skupaj z Brunom premestili v Pariz. 

Reuters
Beli nosorog je drugi največji kopenski sesalec. V preteklosti mu je že grozilo izumrtje, trenutno pa jih kljub divjemu lovu na svetu živi približno 20.000.

To je prvi primer, da so divji lovci ubili žival v ujetništvu v enem od živalskih vrtov v Evropi. Napad se je zgodil kljub temu, da imajo v živalskem vrtu nameščene varnostne kamere in da tam stalno prebiva pet članov osebja.

Reuters
Bruno in Gracie