Agrokorjevi dolgovi

Bodo Srbi Mercatorjevim trgovinam odklopili elektriko?

M.K./STA
24. 2. 2017, 14.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V več kot 20 trgovinah v Srbiji, ki so v lasti hrvaškega Agrokorja, bodo zaradi dolgov danes izklopili elektriko.

Bobo
V sedmih največjih Mercatorjevih trgovinah v Smederevu so elektriko izklopili v četrtek, podobno nameravajo storiti še v 20 trgovinah.

To je za srbske medije napovedal direktor podjetja Coka Boban Rajić, ki je leta 2010 oddal prostore v najem Mercatorju. V Agrokorju in Mercatorju zanikajo, da bi ostali brez elektrike, in poudarjajo, da trgovine obratujejo običajno.

Srbski podjetnik je izjavil, da so v sedmih največjih Mercatorjevih trgovinah v Smederevu elektriko izklopili v četrtek, podobno nameravajo storiti še v 20 trgovinah. Trdijo, da Agrokor od decembra lani ni plačal obveznosti za elektriko in najemnino.

Rajić je za srbski portal insajder.net spomnil, da so leta 2010 podpisali 15-letno pogodbo z Mercatorjem o najemu več kot 20 prostorov in zaposlovanju njihovih delavcev.

V Agrokorju so danes trditve o izklopu elektrike v njihovih trgovinah v Srbiji zanikali, je poročal hrvaški novičarski tportal.hr.

Objave v srbskih medijih so zavrnili tudi z Mercatorja-S. Sporočili so, da "vse Mercatorjeve trgovine v Srbiji delujejo" ter da "Mercator-S redno in pravočasno plačuje vse svoje obveznosti, tudi stroške električne energije, ki jih, tako, kot tudi v Sloveniji, plačuje distributerju električne energije".

Agrokor je leta 2014 prevzel slovenskega trgovca, poleg Mercatorja pa je tudi lastnik verig Idea in Roda ter podjetij Frikom in Dijamant. V Srbiji zaposlujejo približno 10.000 ljudi, v regiji pa okoli 60.000.

Tudi srbski mediji poudarjajo, da je lastnik Agrokorja Ivica Todorić v resnih finančnih težavah zaradi velikih obveznosti do bank in dobaviteljev.