Sprla sta se

22-letnica hotela prikriti uboj partnerja

M.K.
24. 2. 2017, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti so danes razkrili več podrobnosti o smrti 30-letnika, ki je umrl za posledicami vbodne rane v prsi 4. februarja v Ljubljani.

Bobo
Slika je simbolična.

4. februarja okoli 5.20 so policisti dobili prijavo, da se je z nožem samopoškodoval 30-letni moški. Zabodel naj bi se v prsni koš. Z njim je bila v stanovanju tudi 22-letno dekle, ki je poklicala reševalce in policijo, ter pojasnila, da gre za samopoškodbo.  Moškega so zaradi hudih poškodb odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je nekaj po 7. uri zjutraj zaradi hudih poškodb umrl.

Na kraju dogodka so najprej posredovali policisti iz policisti iz postaje Šiška, je pojasnil višji kriminalistični inšpektor Valter Zrinski. Zatem pa so zaradi sumljivih okoliščin primer prevzeli kriminalisti, ki so si skupaj s preiskovalno sodnico ogledali kraj dejanja. Preiskovalna sodnica je odredila tudi sodno obdukcijo.

Ugotovili so, da je bil 30-letnik usodnega večera najprej v družbi s prijatelji, kamor ga je prišla iskat njegovo 22-letno dekle. "Že na poti domov pa je med njima prišlo do spora," je dejal Zrinski. Dodal je, da ga je doma dekle z namenom, da mu vzame življenje, z večjim kuhinjskim nožem zabodlo v prsni koš. Osumljenka je zatem poklicala na številko 112 in prijavila, da se je njen izvenzakonski partner sam poškodoval.

Policisti so med nadaljevanjem preiskave zbrali dovolj dokazov, da je kaznivo dejanje uboja izvršila osumljenka. Osumljenko so 22. februarja privedli na zaslišanje, preiskovalna sodnica pa je je zoper njo odredila pripor. Kot je še povedal Zrinski, se osumljenka brani z molkom, zato točen motiv napada zaenkrat še ni znan. Po uboju pa so jo hospitalizirali v eni od zdravstvenih ustanov.

V Španiji poskušala ubiti tudi prejšnjega

22-letnica je že v preteklosti poskušala ubiti nekdanjega partnerja, dogodek se je zgodil v Španiji poleti leta 2015. Osumljenka, sicer slovenska državljanka, je bila takrat v tujini zaposlena, z njo je bil tudi takratni partner, ki ga je zabodla v predel vratu, a se je uspel pravočasno ubraniti napada, tako da hujših posledic zaradi tega ni imel. Pri preiskavi tega dejanja slovenski policisti sodelujejo s španskimi preiskovalnimi organi.

Za kaznivo dejanje uboja je osumljenki zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora.