Zabava

Nina Donelli: Ničesar ne prepuščam naključju, zato so tu rezultati

K.M.
24. 2. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vse bolj priljubljena slovenska pevka je spregovorila o svojem novem albumu Glasba, ljubav, život ..., glasbi, načrtih in o svojem delu.

Gal Mavretič
Nina pravi, da bo prvič nastopil na takšnem dogodku, kot je Aktualova Roštiljada.

Nina, verjetno že 1000 X postavljeno vprašanje, ampak vseeno. Zakaj petje v hrvaškem jeziku?
Zelo sem mlada in hrvaška glasba je v Sloveniji zelo priljubljena. Vedno na radijih, ko sem hodila ven s prijateljicami, vsepovsod me je obdajala hrvaška glasba, všeč mi je bila, uživala sem in zaželela sem si, da bi tudi sama pripravljala takšno glasbo, ta želja pa se mi je uresničila. Slovenski jezik pa ima tudi meje, hrvaški pa le-te raztegne, odpre ti več trgov, saj hrvaško razume več ljudi.


Pred Nino je kar naporen podaljšan vikend, saj ima kar nekaj nastopov v sklopu pustovanj, na vse pa prav lepo vabi vse svoje oboževalce in ljubitelje dobre zabave. Najbolj neučakano pa pričakuje ponedeljkov nastop v Markovcih, saj bo to njen prvi koncert s priljubljeno izvajalko Jeleno Rozgo

Torej glasbe v slovenščini sploh ne nameravaš pripravljati?
Trenutno hrvaško, nikoli pa se ne ve.

Kje je boljši odziv v Sloveniji ali na Hrvaškem? Kje te bolje sprejmejo?
Na nastopih me vedno dobro sprejmejo, težko rečem, da je kje boljše. Zato sem zadovoljna, da so vedno zadovoljni, da plešejo z mano, se zabavajo z mano, se zabavajo. To je moj cilj.

Gal Mavretič

Katera tvoja pesem ti je najbolj pri srcu?
Odvisno od razpoloženja. Mogoče Na moj rođendan ali pa Propala veza in Moje tijelo. Recimo te tri so mi nekako najbolj všeč. Pa tudi zdi se mi, da so ljudje najbolje sprejeli Propalo vezo. Recimo na nastopih ljudje pri vseh pesmih poznajo refrene, pri Propali vezi pa pojejo že skozi celotno pesem od trenutka, ko stopim na oder.

Kakšen je občutek, ko videospot doseže oglede okoli milijona, ali še več?
Naučila sem se, da ne pričakujem vedno, da bo vsak video dosegel milijone. Za vse oglede sem vesela, saj to kaže na to, da je ljudem pasem všeč. Je pa res, da damo vedno vse od sebe. Ničesar ne prepuščamo naključju, kar je velika sprememba. Ne čakamo doma, ampak smo vedno v navezi, se trudimo s promocijo in z drugimi prijemi. To je rezultat res trdega dela. Sama sodelujem v vseh procesih in se sama odločam, kaj bom naredila. To je velik faktor, ki mi daje prednost v primerjavi z drugimi.

Trenutno je zelo aktualen slovenski predizbor za pesem Evrovizije – Ema. Imaš kakšnega favorita?
Polfinalov sicer nisem spremljala, ker sem imela nastop, sem si pa ogledala videoposnetke na youtubu. Najbolj sta mi všeč BQL, res sta dobra, pa še Raay je naš prijatelj (smeh). Sama pa sicer nimam želje nastopati na Emi, od zdaj nisem imela želje nastopati na nikakršnih takšnih izborih, niti na Slovenija ima talent ne.

Kakšni so načrti za naprej?
Posnela sem že novo pesem, kmalu bomo snemali tudi videospot. Sem se pa z njo prijavila tudi na festival CMC (*Nina je na enem izmed boljših glasbenih festivalov v regiji lani nastopila kot prva slovenska izvajalka in dobila nagrado za debitantko leta), če bom imela srečo, bom šla letos spet na festival. Za naprej pa še ne vem. Načrti se sproti spreminjajo, drugače pa verjetno še kakšni 2 pesmi letos ...

Je že kak nov album v načrtu?
Sicer je bil ta album želja, a sem se zanj odločila zelo na hitro. Ko bom imela spet kakšnih 10 pesmi, bom začela razmišljati o novem. Je pa res, da ga ne more izdati vsak in je zagotovo pokazatelj uspešnosti.