Poostren nadzor

Odkrili 219 kršitev pri nadzoru avtobusov in tovornjakov

M.K.
24. 2. 2017, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti so med 21. in 23. februarjem na avtocestnem križu opravljali 48-urni poostren nadzor prometa, v katerem so preverili 864 tovornih vozil in 36 avtobusov. Odkrili so 219 kršitev.

www.policija.si
Policisti so med nadzorom preverjali predvsem tehnično brezhibnost vozil, kako je tovor naložen in pritrjen, preobremenjenost vozil in psihofizično stanje voznikov.

Policisti so ustavili in preverili 864 tovornih vozil in 36 avtobusov. Pri kontroliranih 864 tovornih vozilih so odkrili 210 kršitev, pri 36 kontroliranih avtobusih pa 9 kršitev, so sporočili iz generalne policijske uprave.

Največ kršitev je bilo povezanih z neupoštevanjem obveznih počitkov in odmorov, preobremenjenostjo vozil in nepravilno zavarovanim tovorom. Policisti so pri nadzoru odkrili tudi ukradeno vozilo. 

V 48-urnem nadzoru so policisti preverjali spoštovanje prometnih pravil s poudarkom na kontroli tovornih vozil in avtobusov. Preverjali so predvsem tehnično brezhibnost vozil, kako je tovor naložen in pritrjen, preobremenjenost vozil in psihofizično stanje voznikov. Z uslužbenci FURS in IRSI so preverjali tudi manipulacije z zapisovalnimi napravami oziroma tahografi, spoštovanje predpisov glede trajanja vožnje ter obveznih počitkov in odmorov voznikov.

V poostrenem nadzoru so poleg uslužbencev FURS in IRSI sodelovali še predstavniki cestninskega nadzora in podjetja Cestel, ki je opravljalo tehtanje vozil.