Zanimivosti

To darilo bo zagotovo glavno na zabavi!

Oglasno sporočilo
24. 2. 2017, 10.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Rojstni dan, obletnica, dekliščina, fantovščina … vedno enak problem: kako in s čim presenetiti ter razveseliti. Kaj ob posebnih priložnosti podariti, da bo obdarovanec navdušen, da bo darilo uporabno, ostalo dalj časa in predvsem, da bo osebno, personalizirano ter drugačno?

Zagotovo boste zadeli v nulo, če boste podarili smešne majice. Smeh izjemno dobro vpliva na počutje in prav vsak odnos. Zato je majica, ki bo še dolgo privabljala nasmeh na usta in hkrati vzpodbujala pozitivne spomine, zagotovo odlično darilo, ki ga lahko podarite ob vsaki priložnosti. Smešna majica bo glavna na prav vsaki zabavi: za rojstni dan, obletnico, zaroko, dekliščino ali fantovščino.

Med najbolj priljubljenimi darili so tako imenovane majice z napisi. Takšne majice imajo močno sporočilno vrednost, veliko povedo o osebi, ki jo nosi pa tudi o tistemu ali tisti, ki jo je podaril. Z majico z napisi lahko poveste praktično vse. Od tega, kdo je ´glavni doma´ ali kdo je najboljši dedek na svetu, do tudi veliko močnejših in globokih sporočil!



Iščete darilo za rojstni dan za svojega prijatelja, očeta, brata ali strica? Podarite smešno majico.
Splošno znano je, da moški nikoli ne odrastejo (smeh). Pri izbiri napisa in motiva zato upoštevajte hobije ter aktivnosti, ki jih obdarovanec ima. Zagotovo ne morete zgrešiti, če zagrizenemu motoristu kupite majico Easy rider, ali prostovoljnemu gasilcu majico Gasilec.

Ali za prijatelja oz. prijateljico pripravljate nepozabni zadnji samski večer! Majica za dekliščino je nepogrešljiv del oprave.

Boste kmalu organizirali nepozabno zabavo za najboljšega prijatelja ali prijateljico? Majice za dekliščino ali fantovščino so nepogrešljiv del oprave na zadnji samski zabavi. Super je, da prav vsi vedo, da je ta večer druženja s prijatelji zanjo ali zanj prav poseben. Najbolje, da slavljencu ali slavljenki majico oblečete že na začetku zabave, da jo bo imel(a) na fotografijah in pri opravljanju pomembnih nalog. Takšna majica bo ostala tudi kot lep spomin na zabavni večer. Še bolje je, ko se prav vsi prisotni oblečejo v enake majice, kot je npr. »team bride« majica.

Majica je lahko zelo čustveno darilo

Zelo priljubljeno darilo je tudi povsem personalizirana majica, na katero lahko natisnete posebno fotografijo, sporočilo, verz … S fotografijo ali kolažem najljubših fotografij vaju, vaše skupine prijateljev, sliko iz otroštva ali iz nepozabne zabave ne morete zgrešiti. Možnosti je ogromno. Majica pa tako poleg svoj uporabne vrednosti pridobi posebno čustveno vrednost, ki prejemniku velikokrat zarosi oči, zaradi sreče in ganjenosti seveda. Takšna majica je zagotovo darilo, ki na nas pusti pečat in si ga zapomnimo za zmeraj.

Kakovost majice izjemnega pomena

Škoda bi bila, če bi se potrudili in pripravili za vam ljubo osebo prav posebno majico, ta pa bi se kmalu uničila, skrčila ali celo dražila kožo. Zato je pri tako posebnih majicah še bolj pomembna kakovost, da jo bo lahko prejemnik veliko uporablja in jo dolgo hrani za spomin.

Na kaj torej moramo biti pozorni pri nakupu majic? Kako vemo, da je majica zares dobra in kakovostna?

Prvi kriterij kakovosti je material. V večini primerov so kakovostne majice iz 100 % bombaža. Še bolje, če je ta ekološko pridelan. A ne sklepajmo prehitro! Vse bolj se pojavljajo zelo kakovostne majice iz umetnega materiala - poliestra, predvsem športne majice. Te majice imajo otip bombaža (cotton touch), hkrati pa se zelo hitro sušijo in odlično dihajo. Pričakovati je, da bodo te majice v prihodnosti izpodrinile bombažne majice, kar je iz naravovarstvenega stališča tudi prav.

Kakšna naj bo gramatura dobre majice?

Naslednji kriterij za dobro majico je gramatura. Gramatura je teža materiala, ki jo proizvajalci in trgovci izražajo z oznako GSM (grams per square metre), pomeni koliko gramov ima kvadratni meter tkanine. Po domače rečeno, to pomeni kako gosto in na debelo je pleten material iz katerega je izdelana majica. 

Za nasvet o idealni gramaturi majice smo povprašali g. Branka Horvata iz spletne trgovine majice.si. »Mi priporočamo, da je gramatura majice med 150 in 180 GSM. Če je gramatura manjša od tega, je majica pretanka in če je gramatura večja, je predebela. Pretanka majica ima več minusov: veliko slabša je za vzdrževanje, tudi njena življenjska doba je krajša. V primeru pa, da je majica predebela, nam v vročih dneh le ta dodaja še dodaten občutek toplote, kar pa spet ni v redu in udobno. Najpomembneje pa je seveda v kakšni majici se sami dobro počutite.«

Cevasti material ali stranski šiv?

Še en pomemben kriterij za ocenjevanje kakovosti majice je vrsta šiva. Boljša majica je tista, ki ima stranski šiv. Seveda je zaradi dodatnega dela malenkost dražja, ampak verjemite, da se bo ta investicija zagotovo izplačala. Ste se že srečali z majico, ki jo je po pranju malce potegnilo in zavrtinčilo? To se pri majici s stranskim šivom ne more zgoditi.


Upamo, da smo vam s tem člankom prihranili kak siv las, saj si ne boste več rabili beliti glave s vprašanjem kaj podariti ali zakaj je skoraj nova majica že uničena. Več nasvetov, idej in daril pa boste zagotovo našli v spletni trgovini majice.si.