Varnostni svet ZN

Obsodili terorizem v Istanbulu

K.A./STA
2. 1. 2017, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Varnostni svet Združenih narodov je v nedeljo zvečer ostro obsodil "zahrbten in barbarski teroristični napad v Istanbulu", ki je zahteval 39 življenj.

Profimedia
Napadalec je še vedno na begu.

V izjavi za javnost je Varnostni svet poudaril, da dejanja terorizma niso opravičljiva, ne glede na motiv, kjerkoli, kdajkoli in kdorkoli jih izvede.

Terorizem v vseh svojih pojavnih oblikah predstavlja eno najbolj resnih groženj mednarodnemu miru in varnosti, zato je toliko bolj pomembno, da se storilce, organizatorje, financerje in podpornike tovrstnih dejanj pripelje pred roko pravice, so še opozorili v Varnostnem svetu.

Preiskava nedeljskega terorističnega napada v Istanbulu se sicer nadaljuje tudi danes, zaenkrat pa kakšnih novih novic ni. Napadalec je še vedno na begu.

Po dosedanjih podatkih je bilo v strelskem napadu na novoletnem praznovanju v nočnem klubu v središču Istanbula dobro uro po polnoči po lokalnem času ubitih najmanj 39 ljudi, med njimi najmanj 16 tujcev. Ranjenih je 69 ljudi. Po prvih podatkih med žrtvami ni slovenskih državljanov.