Mis sveta 2016

Najlepša na svetu je Portoričanka

L.P.
19. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaključilo se je eno najbolj pričakovanih tekmovanj na svetu, Mis sveta. Ta laskavi naziv je za leto 2016 dobila lepotica Stephanie Del Valle.

Reuters
Portoričanka Stephanie Del Valle (v sredini), levo najlepša Filipinka Catriona Elisa Gray, desno pa Kenijka Evelyn Niambi Thungu.

Pred nekaj urami se je zaključila velika spektakularna svetovna prireditev Mis sveta. Letošnja je potekala v Washingtonu, za naslov najlepše se je potegovalo 117 tekmovalk iz različnih držav. Zmagala je lepotica Stephanie Del Valle iz Puerto Rica in tako zasedla prestol najlepše na svetu, ki ga je prejšnje leto osvojila Mireia Lalaguna iz Španije. Drugo mesto je zasedla mis iz Dominikanske republike, tretje pa je pripadlo Indonezijki.

Mis Slovenije se tudi tokrat ni uspelo uvrstiti med najlepših dvajset 
Slovenijo je tokrat zastopala 26- letna Ljubljančanka Maja Taradi. Žal se tudi njej ni uspelo uvrstiti med najlepše.

Postavna Ljubljančanka pa je bila letos že 26. mis Slovenije, ki je tekmovala na izboru za Mis sveta.

Prvič so najlepšo na svetu izbirali leta 1951
Tekmovanje za Mis sveta poteka vsako leto, že od daljnega leta 1951. Tekmovanje je takrat prvič potekalo na Otoku, od koder prihaja tudi idejni vodja Eric Morley. Danes svetovni spektakel, eno najbolj gledanih tekmovanj po vsem svetu, naj bi se takrat odvilo le enkrat. A zanimanje po vsem svetu je bilo zelo veliko, sploh po letu 1959, ko je tekmovanje pričela prenašati BBC televizija.

Prva finalistka mis Slovenije 2017 je Danijela Pančič
Pri nas pa je že znana prva finalistka Mis Slovenije 2017. Žirijo je najbolj navdušila Danijela Pančič, ki je pred kratkim postala Mis Ljubljane in se neposredno uvrstila v finale izbora za Mis Slovenije za Mis sveta 2017.

Regijski izbori bodo potekali še na Štajerskem, Gorenjskem, Primorskem in Dolenjskem. Polfinale bo potekal konec maja, finalna prireditev, na kateri se bo predstavilo 15 deklet, pa bo v Ljubljani 9. septembra naslednje leto.