Zaplet pri odvzemu orožja

Za posledicami včerajšnjega streljanja umrl policist

J.P./STA
20. 10. 2016, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nemška policija je danes sporočila, da je umrl policist, ki ga je v sredo s streli hudo ranil nemški desničar, pripadnik Gibanja državljanov nemškega rajha. 49-letni desničar je v sredo poleg tega ranil še tri druge policiste.

Profimedia
49-letnik je na policijo, ki je vdrla v njegov dom, nemudoma streljal.

Kot je danes sporočila policija, je 32-letni policist podlegel poškodbam danes v zgodnjih jutranjih urah.

Člani Gibanja državljanov nemškega rajha ne priznavajo leta 1949 ustanovljene Zvezne republike Nemčije. Namesto tega menijo, da nemški rajh, ki je obstajal med letoma 1871 in 1945, še vedno obstaja. Ne priznavajo nemške ustave, zato tudi zavračajo nemške zakone in odločitve, prav tako zanikajo pravno veljavnost davkom in državnim dajatvam.

Za orožje je imel dovoljenje

Do streljanja v nemškem kraju Georgensgmünd na Bavarskem je prišlo v sredo. Incident se je zgodil, ko je policija na domu desničarskega skrajneža slednjemu skušala odvzeti orožje, za katerega je sicer imel dovoljenje. 49-letnik je na policijo, ki je vdrla v njegov dom, nemudoma streljal. Policija je strelca, ki je bil v incidentu lažje poškodovan, aretirala.

49-letnik je lovec in je imel dovoljenja za orožje. Policija mu je po dogodku odvzela 31 pušk in pištol. Kot so ob tem sporočili iz bavarskega notranjega ministrstva, je policija želela 49-letniku odvzeti orožje, ker se je izkazalo, da ni več primeren za njegovo posedovanje.