Svet

Drag izlet v Pariz

pr
15. 10. 2015, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Prvi mož hrvaške Sisaško-moslavaške županije je z letalom odletel v Pariz in tja s kombijem poslal svoje voznike, da ga pričakajo v francoski prestolnici.

facebook

Tako kot pri nas si očitno tudi na sosednjem Hrvaškem lokalni oblastniki dovolijo in privoščijo preveč.

»Občanom bom poskušal dokazati, da prihaja nova generacija ljudi, ki želijo spremeniti način vodenja županije,« je dejal Ivo Žinić (HDZ), tik preden je od Marine Lovrić Merzel, ki jo je vseskozi močno kritiziral, prevzel stolček na čelu hrvaške Sisaško-moslavaške županije. Slabo leto zatem je snedel svojo besedo. Odpotoval je na tridnevni obisk Pariza, kjer je predstavljal turistične dejavnosti osrednje Hrvaške. In čeprav je v svoji kampanji pred volitvami obljubljal varčevanje na vsakem koraku, je s seboj na pot vzel tudi svojo namestnico Anito Sinjeri Ibrišević, spremljali pa so ju še kuhar Marijan Bošnjak ter dva voznika. To pa seveda še niso vsi člani delegacije. Žinića so spremljali tudi predsednik regijske turistične zveze Željko Lenart ter šefa Naravnega parka Lonjsko polje in zdravilišča Topusko. Slednja sta skupaj z Žinićem in njegovo namestnico v Pariz potovala z letalom. Kuhar, oba Žinićeva voznika ter njegov tiskovni predstavnik in koordinator protokola pa so v Pariz krenili s kombijem.

facebook

RAZSIPNO?

»Kot svetnik sem hotel Žinića vprašati, koliko nas je ta njegov izlet v Pariz stal, kdo vse je potoval na račun županije in kakšne koristi bo od tega potovanja imela naša regija. No, ker mi to ni uspelo, sem sklical konferenco,« pojasnjuje regijski svetnik Pejo Trgovčević in dodaja: »Tudi v preteklosti so regijske delegacije odpotovale na takšne promocije, vendar so jih sestavljali izključno ljudje, ki se ukvarjajo s turizmom. No, tokrat je namesto njih potoval Žinić s svojim spremstvom. Mislim, da je to predrag izlet, ki si ga je privoščila, kot rad reče Žinić, najrevnejša hrvaška županija.« Iz Žinićevega kabineta so sicer sporočili, da sta na javne stroške v Pariz potovala zgolj on in njegova namestnica, skupni strošek potovanja pa naj bi znašal zgolj 2300 evrov. Stroške kombija, ki naj bi ga potrebovali za prevoz promocijskega materiala in daril, naj bi krila turistična zveza. Dodali so še, da Žinić res varčuje, saj sta tako on kot njegova namestnica po pariških ulicah pešačila.

hdz.si

ZASLUŽI VEČ OD MINISTRA

Kljub vsemu se na Žinića zgrinja plaz očitkov. Za vodenje ene od najrevnejših hrvaških županij namreč prejema okoli 2500 evrov plače, medtem ko na primer plača hrvaškega finančnega ministra znaša 1900 evrov.

Ivo Žinić