Svet

Za uboj prijatelja bo sedel več kot 4 leta

Sašo Avramovič
10. 10. 2014, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Scott Humphrey iz Nottinghama v Veliki Britaniji bo štiri leta in štiri mesece preživel za zapahi. Ubil je namreč enega od svojih najboljših prijateljev.

Youtube.com

Takšna kazen mu je bila izrečena po sojenju zaradi umora enega od najboljših prijateljev.

Angleški mediji so še poročali, da je Humphrey sicer pobegnil z mesta zločina, nato pa se je le predal, ko je slišal novico o prijateljevi smrti. 

Kakšno je ozadje zgodbe? Sedemindvajsetletni Humphrey in devetindvajsetletni Richard Rovetto sta se s taksijem po burnem moškem večeru vračala proti domu. Ostra razprava med njima, ki se je nato žal končala tragično, se je začela po tem, ko je Scott Humphrey ugotovil, da je Rovetto na družabnem omrežju Facebook »dregnil« (poke) njegovo dekle. Voznik taksija je opisal, da sta se nato moška stepla, zaradi česar je taksist ustavil vozilo. Tako Humphrey kot Rovetto sta pretep nadaljevala na cesti, pozneje pa je Rovetto padel in z glavo udaril ob pločnik. Na kraj dogodka je hitro prišla nujna pomoč, poškodbe pa so bile žal prehude, saj je Rovetto nekaj ur pozneje umrl v bolnišnici. Angleški mediji so še poročali, da je Humphrey sicer pobegnil z mesta zločina, nato pa se je le predal, ko je slišal novico o prijateljevi smrti. Priznal je zločin in se pokesal, vseeno pa so ga obsodili na štiri leta in štiri mesece zapora.