Svet

Namesto kumaric vlagali heroin

L.T.
10. 10. 2014, 18.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nemški organi pregona so ustavili tovornjak, ki je imel v deklaraciji napisano, da prevaža kozarce s kislimi kumaricami, a je bilo v njih vloženih 330 kilogramov heroina.

Reuters

Vonj kislih kumaric in česna ni zmedel policijskih psov, ki so na tovornjaku, ki je v Nemčijo prišel iz Irana, izvohali 330 kilogramov heroina. Po strokovni oceni možev postave naj bi bila pošiljka na evropskem trgu vredna kar 50 milijonov evrov. Gre za rekorden zaseg, največjo enkratno zaplembo heroina v Nemčiji v več desetletjih. Zanj pa bosta odgovarjala dva brata iz Essna, stara 30 in 35 let, ki naj bi poslovala v Essnu in Kölnu. Pristojno tožilstvo sumi, da sta načelovala krogu prekupčevalcev s heroinom.

Za zdaj pa še ni jasno, ali so droge po poreklu iz Irana ali pa so bile le naložene na tovornjak z iransko registracijo.

Tovornjak je v Nemčijo vstopil 22. septembra, policijska preiskava pa je trajala cela dva meseca. Policija je ob tem pojasnila, da so merili na mednarodno mrežo organiziranih kriminalcev. Za zdaj pa še ni jasno, ali so droge po poreklu iz Irana ali pa so bile le naložene na tovornjak z iransko registracijo. Poleg omenjenih nemških bratov so policisti aretirali tudi Nizozemca, ki živi v Belgiji in je prav tako osumljen sodelovanja v kriminalni združbi.