Svet

Prodal, kar ni bilo njegovega

LT
6. 10. 2014, 19.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Splitsko državno tožilstvo je vložilo obtožnico proti iznajdljivemu 61-letniku iz Splita, ki je za 100.000 evrov prodal tuje zemljišče v kraju Meje ob splitski obali.

Google maps

Prevarant je v obdobju med 1. januarjem in 18. aprilom vlomil v nepremičnino na omenjenem zemljišču in zamenjal ključavnico. Pri tem je zamenjal tudi napis, ki je oglaševal prodajo, in nanj napisal svojo telefonsko številko. Zemljišče z nepremičnino, ki je sicer ocenjeno na vrednost vrtoglavih milijon in pol evrov, je navdušenemu kupcu, ki se je veselil ugodnega nakupa, prodal za pičlih sto tisočakov.

Prevarant je prav tako ponaredil pooblastilo odvetnika, s katerim je kupcu dokazoval, da je pooblaščen za prodajo zemljišča v lasti italijanske državljanke s stalnim naslovom v Švici. Nasedla sta mu 53-letnik in njegova tri leta starejša soproga, prevaro sta odkrila šele, ko sta zemljišče poskušala vpisati v zemljiško knjigo.

Prava lastnica zemljišča si je nato s pomočjo odvetnice povrnila imovino, pohlepni prevarant pa je ostal tako brez zemljišča kot brez kupnine, katero je zanj iztržil. V njegove prazne roke je splitsko tožilstvo predalo poziv na sodišče zaradi suma kaznivega dejanja prevare.