Promet

Dars začenja z obnovo na avtocesti Gabrk - Fernetiči

STA/M.J.
6. 10. 2014, 18.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Družba za avtoceste v RS (Dars) bo predvidoma v torek začela z obnovitvenimi deli na avtocesti Gabrk - Fernetiči. Obnova voziščne konstrukcije odsekov Sežana vzhod - Sežana zahod ter Sežana zahod - Fernetiči bo trajala predvidoma do 15. novembra, promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

Facebook

V okviru del bodo med drugim sanirali vozišče, podaljšali pospeševalni in zaviralni pas na počivališče Fernetiči sever, uredili bankine in izvedli talno signalizacijo, so sporočili iz Darsa. V povprečju na odseku skozi Sežano naštejejo 11.150 vozil dnevno, od tega 30 odstotkov tovornih.

Obnova bo potekala v več fazah, in sicer bo predvidoma do 15. oktobra potekala na voznem odstavnem pasu proti Italiji. Nato bodo za deset dni zaprli priključek Sežana zahod, s 25. oktobrom pa se bodo delavci premestili do počivališča Fernetiči sever.

Dars je dela zaupal partnerjema CPK in CGP, ki sta v postopku javnega naročanja oddala najugodnejšo ponudbo. Vrednost del je 1,5 milijona evrov, pogodbeni rok izvedbe pa je 40 dni od uvedbe izvajalca v delo.