Črna kronika

18 kokoši zamenjalo lastnika

R.M.
6. 10. 2014, 17.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

R.M.

10. V naselju Plešivo je neznanec vlomil skozi vhodna vrata ter ukradel več tobačnih in prehrambnih izdelkov. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam.

9. Neznani storilec je v Volčji Dragi kradel na železniški postaji; iz prostorov objekta si je protipravno prilastil približno 400 kilogramov bakrene žice.

8. V Velikem Gabru je dolgoprstnež vlomil v gostinski lokal ter odtujil živila in tobačne izdelke. Povzročil je za več kot 500 evrov škode.

7. Na delovišču v okolici Trebnjega je neznanec vlomil v rezervoar delovnega stroja. Iztočil in odtujil je okoli 250 litrov goriva.

6. V Novem mestu je nekdo iz odklenjene drvarnice ob stanovanjski hiši odtujil vrtno kosilnico in posodo z gorivom.

5. Na parkirnem prostoru v Novem mestu je neznanec vlomil v kombinirano vozilo ter odtujil udarno kladivo in tri motorne žage. Lastnika je oškodoval za 10.000 evrov.

4. V okolici Krškega so neznanci vlomili v skladiščni zabojnik in ukradli električno orodje in vijake. Povzročili so za okoli 2000 evrov škode.

3. Na bencinskem servisu ob hitri cesti v Šempasu je neznana voznica avtomobila z italijanskimi registrskimi oznakami v vozilo natočila za 71 evrov goriva in pozneje v prodajalni naročila in plačala druge izdelke, računa za natočeno gorivo pa ni poravnala.

2.  Dvainštiridesetletna Hrvatica je na območju Ljubljane po stanovanjih, predvsem starejšim občanom, prodajala aparate za razstrupljanje telesa znamke Hydrosana Aquadetox Foot Spa, ki pa so bili ponaredki; zanje je računala tudi do 1600 evrov. S preiskavo so policisti ugotovili, da je 11 občanov oškodovala za okrog 8000 evrov.

1. V noči na pretekli četrtek so neznanci v Novem mestu iz odklenjenega kokošnjaka odtujili 18 kokoši. Škode je za okoli 200 evrov.