Črna kronika

FOTO: Uspeli pogasiti velik požar v Rakuševem mlinu

G.G./STA
6. 10. 2014, 17.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Celju je okrog 13. ure zagorelo v zapuščenem Rakuševem mlinu na Mariborski cesti. Gasilcem je uspelo okoli 15. ure požar, ki je zajel celo stavbo, lokalizirati. Poveljnik celjskih poklicnih gasilcev Janko Požežnik je povedal, da se je med gašenjem požara zrušilo eno nadstropje, kar gasilcem otežuje gašenje.

Klavdija Šket
Stavba je zagorela v celoti.

Približno 100 poklicnim in prostovoljnim gasilcem je uspelo okoli 15. ure pogasiti požar v Rakuševem mlinu na Mariborski cesti v Celju, ki je izbruhnil okoli 12.30. Ogenj je mlin popolnoma uničil. Med gašenjem požara se je zrušilo tudi eno nadstropje, je povedal poveljnik celjskih poklicnih gasilcev Janko Požežnik.

Twitter/atiales
Rakušev mlin je zagorel oktobra lani.

Tiskovna predstavnica celjske policijske uprave Milena Trbulin je za povedala, da še ni znano, ali se je kdo nahajal v stavbi, ki je pod spomeniškim varstvom. V mlinu se namreč pogosto zadržujejo brezdomci in odvisniki. Kriminalisti bodo ogled požarišča začeli takoj, ko bo to možno, je še dejala Trbulinova. 

Klavdija Šket
Rakušev mlin, ki je zapuščen že 20 let, je gorel tudi februarja leta 2012. Takrat je bil vzrok požara kurjenje v improviziranih kuriščih.

Rakušev mlin, ki ga je celjska občina v kratkem nameravala obnoviti in v njem urediti stanovanja, je zagorel v celoti, ognjeni zoblji pa so segali tudi do 20 metrov visoko.

Klavdija Šket
Rakušev mlin predstavlja enega kakovostnejših primerov izginjajoče industrijske arhitekture 20. stoletja v Sloveniji.

Zagorela streha Merkurjevega skladišča

Dopoldne je med obnovitvenimi deli izbruhnil požar na strehi nekdanje pekarne na Polici pri Naklem, ki jo Merkur sedaj preureja v skladišče, poroča Gorenjski glas. Okoli štirideset gasilcev je požar uspelo še pravočasno pogasiti, da ni nastala večja škoda na objektu, ki je trenutno še prazen.