Svet

Nekoč v Playboyu, danes na cesti

T.P.
22. 6. 2014, 21.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nekoč je bila lepa, slavna in bogata. Ljudje so jo oboževali ter jo kovali v zvezde. Danes je vse drugače. Najnovejše srce parajoče fotografije nam o njeni žalostni usodi povedo več od besed …

Danes 60-letna Christa McKenna je nekoč kraljevala v reviji Playboy, zdaj na ulicah mesta Grand Rapids v ameriški državi Michigan prosjači za drobiž.

Nekdanja lepotica skuša mimoidoče očarati s telovadnimi veščinami, ki so ji še ostale iz preteklosti. Večina ljudi, ki hitijo mimo nje na vogalu ulice Wealthy, seveda ne pozna neverjetne zgodbe te nesrečne beračice.

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so Christo, ki je veljala za najbolj znano 'contortionistko' na svetu (to je oseba z neverjetno telesno fleksibilnostjo).

Med zvezde jo je leta 1979 izstrelila televizijska oddaja The Gong Show leta 1979, kjer je šokirala publiko s tem, ko je svoje telo zavezala v vozel. Kot rečeno, se je pojavila tudi v najbolj znani reviji za moške, kar pa je bil vrhunec njenih tovrstnih dosežkov.

Njena slava je hitro zbledela in danes ostarela ter zelo bolna Christa berači po ulicah s kartonom, na katerem piše: »Imam 60 let. Potrebujem delo. Bog in vi, prosim vas, pomagajte.«