Svet

Priznal, zakaj je umoril ženo ter 5-letnega in 20-mesečnega otroka

N.J.
21. 6. 2014, 16.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ko je ob 2. uri zjutraj po dolgem zasliševanju ugotovil, da je v brezizhodnem položaju, je moški priznal, zakaj je ubil ženo in dva otroka, hkrati pa zahteval zase najvišjo možno kazen.

leggo.it

Carlo Lissi, 31-letni informatik, je s sklonjeno glavo dejal: "Zahtevam najvšjo kazen. Jaz sem ubil ženo in oba otroka." Izjava, ki je šokirala še tako izkušene carabiniere. Lissi je nato skrivnost, ki jo je v sebi tiščal kakšnih 24 ur, izstrelil v eni sapi. V približno 20 minutah je povedal, kako so se odvijali dogodki.

Z 38-letno ženo Mario Cristino Omes naj bi imela spolne odnose. Potem je odšel v kuhinjo, oblečen zgolj v spodnjice. Prijel je kuhinjski nož in začel svoj morilski pohod. "Vrnil sem se v dnevno sobo, kjer je žena sedela na divanu in gledala televizijo. Do nje sem stopil od zadaj in zarezal, mislim da v grlo," je pripovedoval policistom. "Takoj je vstala in zbežala proti oknu, a sem jo dohitel in še enkrat zabodel v višini vratu, če se dobro spomnim, sem jo zadel s sprednje strani.  Hotela mi je vzeti nož, me prijemala za desno roko, v kateri sem držal nož. Ob vsem tem je rekla najprej 'ne', nato pa samo še kričala 'Zakaj! ... Zakaj!'," je povedal.

Otroka ubil med spanjem

Potem je priznal še umor njunih dveh otrok, komaj 5-letne Giulie in le 20-mesečnega Gabriela. "Potem, ko se je zgrudila, sem odšel v zgornje nadstropje, najprej v hčerkino sobo. Vrata so bila odprta, Giulia je spala in ni slišala ničesar. Spala je na hrbtu, s trebuščkom navzgor. Spomnim se, kako sem jo zabodel v grlo. Ko sem izvlekel rezilo, se je obrnila na bok in tako tudi ostala. Rekla ni nič. Potem sem šel še v sobo, kjer je spal sinček Gabriele. Tudi on je spal in sploh ni vedel, da se kaj dogaja. Tudi on je spal s trebuščkom navzgor in tudi njega sem enako zabodel v grlo."

 

Mrliški ogledniki so zgodbo potrdili. Za oba otroka je bil usoden po en vbod. Lissi je svojo grozljivo priznanje zaključil z razlogom, s katerim je šokiral. "To sem storil, ker nisem imel poguma, da bi zahteval ločitev od žene, to sem si namreč želel." 

Po grozljivem umoru na pijačo, izdale so ga spodnjice

Lissi je po morilskem pohodu uprizoril vlom in rop. Razmetal je stvari po stanovanju, premaknil pohištvo in sef, se stuširal in odšel v bližnji bar, kjer si je s prijateljem pogledal tekmo Svetovnega prvenstva v nogometu. Med potjo je odvrgel nož v jašek. Povsem miren in nasmejan naj bi si ogledal tekmo, vzklikal od veselja ob doseženih golih, nato pa se vrnil domov. Ob prihodu domov je poklical reševalce in policijo, a je bila zgodba za policiste privlečena za lase. Preveč stvari se ni ujemalo: stikala in ročaji na pohištvu ter kljuke so bili čisti, tako kot tudi copati in obleke, ki naj bi jih on nosil. Izdale pa so ga spodnjice - Lissi namreč ni opazil, da  je na zadnjem delu hlačk ostala sled krvi.