Črna kronika

Štirje policisti eno leto posiljevali prostitutki

N.J.
21. 6. 2014, 14.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Čeprav naj bi skrbeli za varnost ljudi,so štirje policisti stopili na drugo stran zakona in posilili romunski prostitutki.

Italijanska državna tožilka Lina Cusano je vložila obtožnico zoper tri policiste iz Ostie (v bližini Rima), ker naj bi posilili dve romunski prostitutki. Obtoženim Andrei Grifoniju, Giorgiu Campanariju in Stefanu Fortiniju grozi vsakemu do 5 let zaporne kazni in trajna prepoved opravljanja policijskega dela. Četrti policist, Robero Tavano, je bil v skrajšanem postopku že obsojen na 4 leta zaporne kazni za enako dejanje.

Kaj se je dogajalo?

Zgodilo se je julija 2003. Ura je bila približno 21.00, ko so štirje policisti ustavili dve romunski prostitutki. Ena je bila mladoletna, druga komaj polnoletna. Dekleti, ki nista imeli s seboj nobenih dokumentov, naj bi policisti odpeljali na policijsko postajo, kjer naj bi preverili informacije. A tam naj bi jima povedali, da ju bodo brez posledic, glede na to da sta bili ilegalno v državi (Romunija takrat še ni bila članica Evropske Uniije), izpustili le, če pristaneta na spolne odnose z njimi. Spolno nasilje nad njima naj bi se nadaljevalo še leta 2004, dekleti pa tega nista nikomur izdali, saj sta se bali, da ju bodo deportirali nazaj v Romunijo.