Svet

Podkupljen z mesom

M. R.
29. 12. 2013, 21.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Upokojeni hrvaški policist obsojen, ker je za darilo prejel več kilogramov svinjine in govedine.

Arhiv Svet24

Sodišče v Osijeku je Maria Marinovića, nekdanjega direktorja policijske postaje v Dalju, v ponovnem postopku obsodilo na 364 ur družbeno koristnega dela, ker je za darilo prejel dva odojka in 15 kilogramov mlade govedine.

Marinovića so sodniki januarja, na prvem sojenju obsodili na leto dni zapora, vendar je vrhovno sodišče pozneje sodbo razveljavilo oziroma razsodilo, da mesa ni obdržal zase, saj so ga pomalicali na skupni zabavi policistov iz Dalja in njihovih kolegov z drugega brega Donave, iz Bača v Srbiji. Marinović, ki je danes že v pokoju, je imel tako v ponovnem postopku več sreče, čeprav sodba še ni pravnomočna.

Marinović se je pod drobnogledom Urada za preprečevanaje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) znašel leta 2011, ko je poskrbel, da njegovemu sorodniku Krešimirju Saku ni bilo treba plačati dveh kazni, v zameno za to pa naj bi za zabavo na policijski postaji priskrbel nekaj govedine in svinjine. Mesnine so nato na policijsko postajo pripeljali kar v službenem vozilu. Marinovića so medtem že upokojili.