Zdravje

Smejati se pomeni živeti

Žana Kapetanovič
29. 12. 2013, 20.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

December je, in tri klovnovsko razposajene ženske smo se v Kavarni in restavraciji Brioni v Kranju zapodile naravnost pred vitrino s čudovitimi tortami.

Mateja Jordovič Potočnik

Eva Š. Maurer, igralka, režiserka in klovnesa, se je odzvala našemu povabilu, da povežemo ženski klepet, uživanje ob nekaj izbranih zalogajčkih in povabilo našim bralcem, naj odprejo svojo solidarno dušo. Z veseljem si je rdeči nosek nadel tudi naš prijazni gostitelj Tomaž Polenec, lastnik restavracije in vrhunski kuhar.

Zdaj jih je že šestnajst, klovnov zdravnikov z rdečimi noski namreč, ki v Sloveniji opravljajo zelo zahtevne posege, kakršna je denimo presaditev rdečega noska pod lokalno anestezijo stotih milnih mehurčkov. Našo sogovornico, odlično igralko in režiserko Evo Š. Maurer, imajo v sobah, kjer ležijo mali bolniki, najraje kot dr. Ifigenijo Sfrčkljano. Poleg nje v Rdečih noskih sodelujejo tudi drugi specialisti z zvenečimi imeni, kot so dr. Anastazija, dr. Rozeta, Dr. E. K. in drugi. Sami vrhunski strokovnjaki, ki jim skoraj vedno uspe, da na obraze bolnih otrok prikličejo nasmeh in iz bolniške sobe vsaj za hip preženejo strah in bolečino. »Smejati se pomeni živeti,« se glasi moto klovnov zdravnikov, ki delujejo v okviru društva Rdeči noski.


Kako sva si podobna
Eva Š. Maurer je ena tistih sodobnih žensk, ki so nenehno razpete med poslovnimi obveznostmi in razdajanjem družini. Največ pozornosti namenja svojemu sinčku Matjažu, ki šteje sedem let, društvu Rdeči noski pa se že dolga leta posveča z vsem svojim srcem. Ker imamo redko priložnost, da se z njo v miru pogovorimo, smo jo tokrat povabili na krajše razvajanje ob izbrani hrani in na praznično obarvan klepet. Pa tudi sicer je Eva za ta praznični čas prava sogovornica, saj njeno stanovanje pogosto diši po cimetu. Je sladkosneda, in tudi njene oči so, kot rečeno, takoj po prihodu v kavarno Brioni kar nekaj časa švigale od sladice do sladice, vendar se je pri izbiri jedi – solatka, testenine z gamberi in tortica – pokazala njena skromnost.

 

Več vas čaka v najnovejših Obrazih!