Svet

Akrobacija je postala boj za preživetje

Simon Rosc
6. 11. 2013, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kar bi moralo biti popolna akrobacija, se je sprevrglo v boj za preživetje. Neverjetna zgodba se je zgodila skupini padalcev, ki so preživeli trčenje letal.

Skupina padalcev je želela v zraku pokazati vse akrobacije, ki jih znajo. Z dvema letaloma so se podali naproti svoji največji ljubezni. A na žalost se ni končalo tako, kot bi se moralo in je bilo načrtovano. V zraku sta se letali preveč približali in s krili sta zadeli drugo ob drugo, pri čemer sta se krili odlomili, letali pa sta začeli strmo padati.

Preživelo je vseh devet padalcev.

 

Devetim padalcem na krovih ni ostalo nič drugega, kot da se s padali vržejo v globino, da rešijo svoja življenja. Njihov padec za življenje so na tleh posneli številni fotoaparati in tudi kamera. Čeprav se je zdelo skoraj nemogoče, pa se je nesreča končala samo z gmotno škodo, poškodovan pa je bil le pilot, ostali padalci so jo odnesli popolnoma brez poškodb.

Kot so ocenili sami padalci, so imeli neverjetno srečo, da so bili v času trka letal v drugem delu letala, v nasprotnem primeru bi se namreč nesreča končala precej tragično. Sreča je poskrbela tudi, da so varno pristali na tleh in da jih ob tem ni zadel noben kos letala, ki je letel po zraku.