Zarabectacular

Kakšen poklon je Nemec namenil slovenskim rokometašem!

T.L.
16. 1. 2018, 09.39
Posodobljeno: 16. 1. 2018, 12.07
Deli članek:

Kako je spopad na igrišču med Slovenijo in Nemčijo spremljal eden najuspešnejših nemških rokometašev vseh časov.

M24.si
Slovenci so s svojo predstavo dobili veliko novih privržencev.

Po drami, burleski in grozljivki v enem, ki smo jo lahko - zahvaljujoč sojenju litovskega sodniškega para Gatelis-Mazeika pod okriljem Evropske rokometne zveze, ko je njen predsednik Michael Wiederer mirno sedel na tekmi, spremljal sodniške odločitve in na koncu nagradil slovenskega rokometaša Miho Zarabca - spremljali v Zagrebu med rokometno tekmo Slovenije in Nemčije, se je slovenskih rokometašem poklonil eden najuspešnejših nemških rokometašev vseh časov, in sicer Stefan Kretzschmar.

Profimedia
Stefan Kretzschmar v akciji leta 2002.

Nekdanji rokometaš je tekmo spremljal po twitterju in po koncu zapisal: "Kakšna tekma. Kakšen zaključek. Spoštovanje, Slovenija. Neverjetne boj. Fantje, vi ste pustili vse na igrišču. Ampak, videl sem tudi nemško ekipo, ki se je borila v drugem polčasu. Zarabec -> svetovni razred. Doslej ena najtežjih, najbolj čustvenih tekem na prvenstvu @EHFEURO."

Za Zarabca je Kretzschma zapisal, da je kar Zarabectacular. Kasneje je Nemec tekmo komentiral z besedami: "To ni več rokomet. To je borba, spopad, rokometni boj.

Martin Metelko
Vujović je po koncu sodnikoma športno stisnil roko.

Po prvem polčasu je zapisal, da je Nemčijo Slovenija nadigrala in da so Slovenci igrali veliko bolj agresivno ter pogumna in da se je vzdušje z navijaških tribun preneslo tudi na igrišče.