Dramatična končnica

Se je pred izvajanjem zadnjega meta že iztekel igralni čas?

R.T.
16. 1. 2018, 09.50
Posodobljeno: 16. 1. 2018, 10.05
Deli članek:

Evropska rokometna zveza (EHF) se bo morala med proučitvijo včerajšnje sporne sedemmetrovke osredotočiti tudi na igralni čas.

EHF
59 minut 58 sekund.

Kot smo poročali, se je slovenska moška rokometna reprezentanca po včerajšnji dramatični končnici pritožila na odločitev litovskih sodnikov. Proučitev spornega dogajanja je zdaj padlo v roke Evropske rokometne zveze, ki bo na podlagi analize posnetka zadnje akcije odločila, ali je bilo vse v skladu s pravili. Mnogi so sicer mnenja, da bi morala EHF pod drobnogled vzeti kar celotno srečanje, saj v oči bode dejstvo, da je bila tehtnica litovskega dvojca skozi vseh 60 minut dvoboja močno na strani nemške reprezentance.

Poleg zaradi preprečitve izvajanja meta dosojene sedemmetrovke se poraja vprašanje, ali kdaj točno se je iztekel igralni čas, kar iz posnetka kamere, postavljene za delegati ni razvidno. Če "po ljudsko" primerjamo posnetka dveh različnih kamer, je morala biti odločitev zelo tesna. Na prvem posnetku lahko komaj dve sekundi pred koncem tekme opazimo zmagoslavno veselje Blaža Janca, za njim pa reklamni pano znanega trgovca. Iz drugega posnetka je razvidno, da v tem trenutku nemški igralec še ni stopil v krog na sredini igrišča in izvedel podaje. Vsekakor bi bilo mogoče sklepati, da gre za stotinke sekunde, ki so odločile o tekmi, če ne bi bila ta odločitev le češnja na sodniški torti, ki je romala v roke zadnjih evropskih prvakov. 

EHF
Veselje naših dve sekundi pred iztekom igralnega časa (v ozadju Blaž Janc).