Drama v Žalcu

Starša nista želela predati 3-letnega otroka, posredovala policija

R.T.
4. 1. 2018, 21.16
Posodobljeno: 4. 1. 2018, 21.25
Deli članek:

V Žalcu se je danes odvijala družinska drama.

Profimedia
Fotografija je simbolična

O dogodku je poročala RTV Slovenija, na tem mestu pa za naše bralce povzemamo njihov prispevek.

Družini iz Žalca je tamkajšnji center za socialno delo danes triletnega otroka odvzel lani avgusta. Zakaj, tega ne povedo javno.

Otroka z avtistično motnjo so nato nastanili v socialno varstvenem centru na Igu. Tam ga je minuli četrtek obiskal oče. Starša sta ga lahko obiskovala po eno ur na teden. Oče ga je prejšnji teden samovoljno odpeljal, danes pa so na vrata njegovega stanovanja v Žalcu potrkali socialni delavci.

Ker starša nista želela izročiti otroka, so socialni delavci na pomoč poklicali policiste in gasilce. Začelo se je pogajanje in po dveh urah, ko se je policija že pripravljala na nasilen vstop, je oče stopil iz stanovanja in predal malčka socialnim delavkam.

Oče je za RTV Slovenija povedal, da ne more gledati, kako v ustanovah ravnajo z njegovim otrokom, zaradi česar ima otrok, tako oče, hude posledice.

To pa še ni vse hudo, kar je doletelo starša. Družini so odvzveli 14-letno hči, ki jo ima mati z drugim partnerjem, danes pa jim je center za socialno delo izročil še odredbo o odvzemu trimesečnega sina.