Ljubosumje?

VIDEO: Po praznovanju je umoril punco

U.K.
4. 1. 2018, 20.25
Deli članek:

Praznovanje novega leta se je za Blanko končalo tragično. Umoril jo je namreč njen fant in nato poskušal napraviti samomor.

Facebook
Blanki Kemiveš reševalci niso mogli več pomagati.

Po informacijah srbskih medijev sta se Blanka Kemiveš in Čeka Čanada spoznala pred približno tremi meseci in vsi so šokirani, da je lahko prišlo do takšne tragedije. Prek družbenega omrežja Facebook sta si namreč nenehno pošiljala ljubezenska sporočila in vse je kazalo, da sta bila globoko zaljubljena drug v drugega. A očitno je bilo pod površjem njune zveze vendarle nekaj narobe.

Praznovanje novega leta

Devetindvajsetletni Čeka, ki prihaja iz Gunaroša, vasi v bližini Bačke Topole, in Blanka, ki je živela v naselju Čantavir v Subotici, sta se odločila, da bosta novo leto praznovala na Madžarskem. Do tragedije je prišlo nekaj ur po praznovanju, ko sta se Čeka in Blanka vrnila v stanovanje, kjer sta prespala. Očividci pravijo, da je med njima prišlo do hujšega spora, a za zdaj ni znano, zakaj. Med prepirom je Čeka očitno napadel Blanko in jo umoril. Podrobnosti napada za zdaj še niso znane. Nato je poskušal napraviti samomor, vendar je nekoliko kasneje poklical pomoč. Odpeljali so ga v bolnišnico, za njegovo dekle pa je bilo prepozno. 

Ozadje napadalca in žrtve

Srbski mediji poročajo, da je imela Blanka svoj lepotni salon, Čeka pa je zaključil kmetijsko šolo, ni pa znano, ali je kje zaposlen. Za zdaj prav tako ni znano njegovo zdravstveno stanje in ali je policija napadalca že zaslišala ali ne. Čeprav gre seveda le za ugibanja, pa je v takšnih primerih najpogosteje motiv za umor pač ljubosumje in lahko smo skoraj prepričani, da to drži tudi v tem primeru. Tako policisti kot strokovnjaki vnovič opozarjajo, da naj ljudje vendarle premislijo, kaj počnejo, še posebej če so pod vplivom drog in alkohola, saj takšna dejanja ne uničijo le življenja žrtve in storilca, ampak tudi njihovih bližnjih.