Evroliga

Dončić znova "v svojem filmu", Tončka ni bilo

T.L./STA
28. 12. 2017, 21.29
Posodobljeno: 28. 12. 2017, 21.59
Deli članek:

Znova zelo razpoloženi Dončić zagotovil Realu zmago v Istanbulu.

Profimedia
Dončić je v dresu Reala nezaustavljiv.

Košarkarji v evroligi s tekmami 15. kroga prihajajo do polovice rednega tekmovanja in končujejo koledarsko leto 2017. Od slovenskih košarkarjev je danes za Real zaigral Luka Dončić, ki je na gostovanju pri Fenerbahčeju zmagal z 79:77; Beno Udrih pa še ni zaigral za svoj novi klub Žalgiris, ki je premagal Olympiacos s 74:68.

Na tekmi Fenerbahče - Real Anthonyja Randolpha ni bilo v postavi, blestel pa je drugi slovenski reprezentant Luka Dončić. Mladi slovenski zvezdnik je bil spet prvo ime tekme, poskrbel je, da so se Realovi košarkarji vrnili po zaostanku v prvi četrtini (10:17), na koncu pa je z odlično predstavo (indeks 37) dodal levji delež ob razburljivem razpletu. Slovenski as pod koši je za las ostal brez trojnega dvojčka, saj je zbral 20 točk, deset podaj in osem skokov.

Z 20 točkami je bil enako razpoložen tudi domači košarkar Brad Wanamaker, ki pa je zgrešil zadnji met svoje ekipe ob zvoku sirene, s katerim bi še lahko izsilil podaljšek.

Beno za nove delodajalce še ni igral

Pred dnevi je slovenska zasedba v evroligi dobila novega člana, saj se je do konca sezone Žalgirisu pridružil še Beno Udrih, ki se je v najboljše evropsko tekmovanje vrnil po dolgem času, saj je nazadnje v evroligi igral v sezoni 2002/03 za Maccabi, potem pa je 13 sezon preživel v ligi NBA. Za nove delodajalce v evroligi še ni igral, za Žalgiris naj bi prvič nastopil na tekmi naslednjega kroga proti Crveni zvezdi v začetku januarja.

V četrtek pa se bosta v medsebojnem dvoboju 15. kroga pomerila še Zoran Dragić in Aleksej Nikolić na tekmi Anadolu Efes Istanbul - Brose Bamberg.