Gospod zamašek

FOTO: Učence navduševal Tim Gajser

G.T.
28. 12. 2017, 21.45
Deli članek:

Po številnih avtogramih in fotografiranju sta se Tim in njegov oče Bogomir odpravila še v skladišče, kjer je za naslednji odvoz Ptujčan Ignac Habjanič zbral nove tri tone zamaškov.

Ignac Habjanič
Tima Gajserja sta prišla pozdravit tudi Božička in ravnateljica Tatjana Vaupotič Zemljič.

Učenci Osnovno šole Ljudski vrt na Ptuju bodo 22. december pomnili še dolgo. Obiskal jih je svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser, ki bi se sicer moral marca udeležiti odvoza zamaškov, ki ga tradicionalno organizira Ptujčan Ignac Habjanič, a ga ni bilo.

Gabrijel Toplak
Številni ga zaradi njegovega dela kličejo tudi Gospod Zamašek.

Timov oče pravi, da imajo za dogodke, kot je bil tokratni v telovadnici OŠ Ljudski vrt, premalo časa. Veliko je potovanj in treningov ter obveznosti do sponzorjev.

FOTOGRAFIRANJE, PODPISOVANJE …

In tokrat je prišel. »Šolska telovadnica je ob njegovem prihodu skoraj eksplodirala od navdušenja in gromkega aplavza. Učenci so trenutek izkoristili za fotografiranje, drugi za podpis,« je pojasnil Habjanič. Tim se je vsem opravičil, ker ga ni bilo ob odvozu zamaškov. Njegova tekmovalna ekipa se sicer z veseljem udeležuje in aktivno sodeluje pri takih projektih, vendar imajo žal premalo časa. Ravnateljica Tatjana Vaupotič Zemljič je prepričana, da je bil ta dogodek za učence in učiteljski zbor krasno božično darilo.

Ignac Habjanič
Pri fotografiranju ni in ni bilo videti konca.

OB KONCU ŠE PRESENEČENJE

Vseeno Habjanič šampiona in njegovega očeta Bogomirja ni izpustil domov. Z očetom ga je povabil še v skladišče, kjer že čaka na odvoz malo več kor 3000 kilogramov zamaškov. In Gajserja tudi nista mogla iz svoje kože. Donirala sta mu namreč nekaj denarja, s katerim bo Habjanič, ki na terenu zbira zamaške, skoraj dvakrat napolnil posodo z gorivom.

Ignac Habjanič
Zbiratelj zamaškov Ignac Habjanič v prostem času tudi »sestavlja«.