Zimske radosti

Kam za konec tedna na bele strmine?

S.R./STA
1. 12. 2017, 07.08
Posodobljeno: 1. 12. 2017, 07.13
Deli članek:

Zgodnja zima je dala zagon slovenskim žičničarjem, ki redkokdaj smučarsko sezono začenjajo tako zgodaj kot letos.

STA
Danes bodo po napovedih naprave prvič v novi sezoni zagnali na Rogli in na Kopah ter v soboto na Areškem Pohorju in Golteh.

Na Rogli bodo naprave zagnali dopoldne, tako da bo med 9. in 17. uro obratoval sistem Planja z več vlečnicami in štirisedežnico. V celoti so urejene tekaške proge, hkrati s smučiščem se ponovno odpira tudi adrenalinsko sankališče Zlodejevo, ki bo do nadaljnjega obratovalo ob sobotah in nedeljah med 12. in 18. uro, so sporočili iz družbe Unitur.

Na Kopah bodo sezono odprli drevi ob 18. uri z nočno smuko na Pungartu, ki bo danes brezplačna. V soboto bosta obratovali progi Pungart in Sedlo, v družbi Vabo, ki je najemnik žičniških naprav na Kopah, pa napovedujejo, da bodo skladno z možnostmi ostale proge odpirali postopno. Za tem vikendom naprave med tednom ne bodo obratovale, nato pa uradno odprtje sezone z zabavnim programom na Kopah pripravljajo prihodnji konec tedna.

pohorje.org
Hotel Areh

Žičniške naprave bodo v soboto za dva dni zagnali na Areškem Pohorju, kjer bodo obratovale tri vlečnice. Nato bodo, tako kot na Mariborskem Pohorju, nadaljevali z zasneževanjem in pripravami prog, tako da bodo na Areškem Pohorju proge predvidoma znova odprli prihodnji vikend. Uradni začetek sezone s spremljevalnim zabavnim programom na Mariborskem in Areškem Pohorju načrtujejo za sredino decembra, so sporočili iz javnega podjetja Marprom.

Facebook
Med večjimi smučišči v tej sezoni so smučarje že gostili na Kaninu, Voglu, Krvavcu in v Kranjski Gori.

Medtem se tudi v Kranjski Gori nadaljuje pred tednom dni začeto obratovanje žičniških naprav na posameznih progah, ki jih prav tako odpirajo postopoma. Nočno smuko bodo v Kranjski Gori odprli predvidoma 15. decembra, so sporočili iz družbe RTC Kranjska Gora.

Po letošnjem zgodnjem sneženju imajo smučišča različno debelo snežno odejo, največ snega je na Kaninu in Voglu, kjer so tudi prvi v tej sezoni zagnali naprave. Nizke temperature žičničarjem omogočajo tudi tehnično zasneževanje smučarskih površin, tako da bodo, če se bo zdajšnje vreme nadaljevalo, v prihodnjih tednih naprave zagnali tudi drugi žičničarji po Sloveniji. V Cerknem zagon smučarskih naprav napovedujejo za 9. december.