Posojila v frankih

Koliko "švicarjev" je med našimi poslanci? SMC in SDS molčita ...

T.L.
18. 10. 2017, 11.07
Posodobljeno: 18. 10. 2017, 11.15
Deli članek:

Zakon, po katerem bi posojila iz švicarskih frankov spremenili v evrska posojila, predlagajo v Združenju Frank.

Profimedia
Predlog zakona je bil vložen na zadnji dan v letu 2017.

Z reševanjem problematike posojil v švicarskih frankih se ukvarja tudi koalicija. Glede na predlog zakona o reševanju problematike posojil v švicarskih frankih bi se lahko zgodilo, da bi poslanci z zakonom reševali sebe oziroma svoje bližnje. Pri časniku Delo so tako v posameznih poslanskih skupinah preverjali, kateri poslanci ali njihovi ožji družinski člani so najeli kredit v frankih.

In ugotovitve? V največjih poslanskih skupinah SMC in SDS informacije z javnostjo niso želeli deliti. V SD kreditov v švicarskih frankih nima noben poslanec, ima pa tovrsten stanovanjski kredit skupaj z možem hči poslanke Marije Bačič. Poslanka se bo glasovanja vzdržala, so pojasnili v PS.

Med poslanci Levice ima omenjeni kredit Franc Trček, med nepovezanimi poslanci pa je posojilo v švicarskih frankih imela Alenka Bratušek, še vedno pa ga ima njen partner. Nepovezani poslanec Andrej Čuš tega kredita nima, dopušča pa možnost, da ga ima kateri od družinskih članov.

Kreditov v švicarskih frankih po lastnih besedah niso najemali poslanci DeSUS in Nove Slovenije ter poslanec manjšine Lászlo Göncz. Poslanca manjšine Robert Battelli na vprašanje ni odgovoril.