Ante Čačić odletel po blamaži s Finsko

Boj za Matjaža Keka! Bo izbral Slovenijo? Prosto je tudi mesto hrvaškega selektorja

G.G.
7. 10. 2017, 09.40
Posodobljeno: 7. 10. 2017, 10.01
Deli članek:

Hrvaška nogometna zveza po včerajšnjem debaklu proti Finski, ki je ogrozil napredovanje na svetovno prvenstvo, ni čakala dolgo. Po informacijah spletnega portala Index bodo še danes odpustili selektorja Anteja Čačića.

Drago Wernig - Taka
Matjaž Kek je trenutno najbolj zaželen trener na področju Srednje in Jugovzhodne Evrope.

Reuters
Ante Čačić je izgubil mesto selektorja hrvaške reprezentance po remiju s Finsko.

V nasprotju s Slovenijo, so se Hrvati, če držijo neuradne informacije, pred odločilno tekmo z Ukrajino odločli za t.i. šok terapijo. Po neodločenem rezultatu s Finsko, na Reki so odigrali le 1:1, je v nevarnosti uvrstitvev na svetovno prvenstvo v Rusiji. Vprašanje pa je, kdo bo "kockaste" vodil na odločilni tekmi proti Ukrajini, ki je ne smejo izgubiti, če želijo zasesti drugo mesto v skupini se uvrstiti v dodatne kvalifikacije.

Hrvaški mediji ugibajo, kdo bi lahko sedel na vroč stolček selektorja. Med kandidati za "gasilca" v Kijevu se ponuja Zlatko Dalić, ki je bil v preteklosti že vodja mlade hrvaške reprezentance do 21 let, nedavno pa je izjavil, da je pripravljen takoj prevzeti člansko reprezentanco.

Omenja se legendarnega Roberta Prosinečkega, ki je trenutno zavezan azerbajdžanski reprezentanci, medtem ko je Branko Ivanović trener iranskega Persepolisa.

V igro špekulacij je takoj vopil tudi trener Reke Matjaž Kek, ki pa ni realna možnost, saj so mu trenutno na stežaj odprta vrata za vrnitev za krmilo slovenske reprezentance.

V iskanju rešitelja za eno tekmo pa na družabnih omrežjih ne morejo mimo staroste hrvaškega nogometa Čira Blaževića.

Na tem mestu ne verjamemo, da bosta Hrvaško v Kijevu vodila Čačićeva pomočnika Josip Šimunić in Ante Miše.