Padavine

Danes možna krajevna neurja s točo. Najbolj bo na udaru ...

R.T.
28. 8. 2017, 09.39
Posodobljeno: 28. 8. 2017, 13.43
Deli članek:

Dopoldne bo ponekod še delno jasno, čez dan pa bo spremeljivo, občasno pretežno oblačno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Bobo
Povečala naj bi se količina padavin.

Včeraj zvečer so se nad severno Slovenijo z avstrijske strani pomaknile nevihte. Najbolj intenzivne so bile v Prekmurju, poroča portal Neurje.si.

Malo po 22. uri so na območju naselja Serdica v občini Rogašovci gasilci PGD Serdica odstranili tri podrta drevesa, podprli nagnjen telekomunikacijski drog ter očistili cestišča v naselju. Na območju naselja Brezovci v občini Puconci so gasilci PGD Brezovci odstranili podrto drevo ter naplavine s cestišča. V naselju Dobrovnik pa gasilci PGD Dobrovnik na ostrešje stanovanjske hiše ponovno namestili dva kvadratna metra plastične folije, ki jo je odtrgal veter, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Nalivi, sunki vetra, toča

Plohe so dopoldne še mogoče na Primorskem, nato pa se bodo sredi dneva od severa začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo popoldne razširile nad večji del Slovenije in zvečer postopno ponehale. Neurje.si poroča, da lahko v notranjosti države popoldne nastane kakšna močnejša nevihta z močnimi nalivi, sunki vetra in točo, možna so tudi krajevna neurja z istimi spremljevalci.

Danes bo vremenski vpliv obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost. V noči na torek bo vremenska obremenitev postopoma slabela.

Pred tovrstnimi pojavi bosta najbolj varna Primorska in Prekmurje.

Krajevne padavine, deloma nevihte, se bodo postopno razširile tudi nad večino sosednjih krajev.

Vroče in še bolj vroče

Danes bodo najvišje dnevne temperature od 23 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija. Jutri bo sončno – najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do okoli 30 stopinj Celzija. V sredo in četrtek bo jasno in spet bolj vroče, še poroča Arso.