48. festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2017

Ptujski festival: v pričakovanju novih festivalskih uspešnic

M.G.
30. 8. 2017, 11.15
Deli članek:

31. avgusta in 1. septembra na Ptuju vabijo na 48. festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2017. V najstarejšem slovenskem mestu so že leta 1969 prvič povabili na festival narodno-zabavne glasbe. S prvim so počastili tudi 1900-letnico mesta, s 50. festivalom pa se bodo poklonili 1950-letnici mesta.

Črtomir Goznik
Mladi upi v svoji glasbi slavijo dekleta, ljubezen, prijateljstvo in prelepe dneve. Tudi letos se bodo predstavili na Ptuju.

Tudi zato so leta 2015 v družbi Radio-Tednik Ptuj festivalsko dogajanja obogatili z večerom spominov – Odštevamo do abrahama, v okviru katerih bodo za vsako desetletje izbrali zmagovalno pesem. Občinstvo je doslej izbralo dve: Tebi, Slovenija za prvo desetletje in Mi mejaši smo Pajdaši za drugo desetletje.

Tretjo bodo na predvečer 48. festivala izbrali 31. avgusta, 1. septembra pa se bodo letošnji festivalski udeleženci, ansambli (Pik, Me tri do polnoči, Topliška pomlad, Zadetek, Mladi Pomurci, Mladi upi, Hozentregarji, Mladi korenjaki, Prleški kvintet in kvintet S.O.S), ki so bili uspešni na izboru, potegovali za festivalska priznanja oz. nagrade, ki jih bosta podelili strokovni komisiji: za najboljši ansambel med klasičnimi kvinteti, najboljši ansambel med ostalimi zasedbami, najboljšo pevsko izvedbo in najboljše besedilo. Občinstvo pa bo izbralo najboljšo melodijo 48. festivala.