Ugrabitev in umor

Grozljivo! V reki našli truplo 22-letne nosečnice

R.T.
30. 8. 2017, 09.51
Posodobljeno: 1. 9. 2017, 09.29
Deli članek:

19. avgusta je na območju Farga v ameriški zvezni državi Minnesota izginila 22-letna Savanna LaFontaine-Greywind.

Fargo Police Department
Umorjena 22-letna Savanna LaFontaine-Greywind.
Zgodba je resnična, čeprav se je zgodila v mestu Fargo, kraju, ki je zaslovel po istoimenskem flimu in nadaljevanki bratov Coen.

Mladenka je bila v osmem mesecu nosečnosti in njeni starši ter njen partner Ashton so bili zelo zaskrbljeni. Za pomoč so se obrnili na policijo in iskanje se je začelo. Minulo nedeljo so našli njeno truplo v reki v bližini Farga. Obdukcija je potrdila domnevo, da je bila umorjena.

Že prej, v četrtek, so policisti preverili še tretjič preverili eno od lokacij, kjer se je na dan izginotja nahajala Savanna. Preiskali so stanovanje njenih zgornjih sosedov, kjer v prvih dveh preiskavah niso našli ničesar sumljivega. Tokrat pa so pri 32-letnemu Williamu Hoehnu in njegovi šest let starejši partnerki Brooke Crews našli nekaj dni staro dojenčico. Čigavo? Brooke ni bila noseča.

Policija ju je povabila na zaslišanje, kjer sta ga polomila. Njuni zgodbi nista bili identični, še podobni ne. Brooke je dejala, da je pred dnevi k njima prišla Savanna in ju prosila, naj ji pomagata pri sprožitvi poroda. Savanna naj bi nato odšla in se čez dva dni vrnila z otročičkom ter jima ga izročila. William je zapel povsem drugače. Kriminalistom je zaupal, da je 19. avgusta po prihodu iz službe v stanovanju zagledal, kako Brooke čisti madeže krvi v kopalnici. Takrat mu naj bi Brooke pokazala tudi dojenčico in dejala: “To je najin otrok.” William je še priznal, da sta skupaj s partnerko odvrgla krvave brisače v zabojnike za smeti na drugem koncu mesta.

Fargo Police Department
Umora osumljena Brooke Crews.

Brooke in William sta trenutno v priporu, obtožena pa bosta umora Savanne LaFontaine-Greywind. Policija uradno še ni potrdila govoric, da naj bi žrtvi izrezala otroka iz maternice.

Dojenčica je živa in zdrava in v varnih rokah. Obupani partner umorjene pravi, da ga policija še ni seznanila z rezultati DNK analize.

Fargo Police Department
Umora osumljeni William Hoehn.