V umetni komi

Logarska dolina, kraj nesrečnega imena! Je kdo videl, kaj je tam doletelo mlado mamico?

J.P.
30. 8. 2017, 08.43
Posodobljeno: 30. 8. 2017, 14.28
Deli članek:

13. avgust, malo po 14. uri. Takrat se je obisk Logarske doline za to rusko družino sprevrgel v nočno moro.

Facebook
Ruska državljanka se je v Logarski dolini hudo poškodovala.

Po družabnih omrežjih se širi objava – poziv vsem tistim, ki so morda bili priča nesreče, v kateri se je hudo poškodovala ruska državljanka Ekaterina Lukmazova. Le tako se bodo lahko razjasnile sumljive okoliščine nesreče.

Neprilagojena hitrost?

V poročilu Policijske uprave Celje, ki je bilo poslano dan pozneje, je zapisano:

"V Mozirju so policisti dne 13.8.2017 v popoldanskem času opravili ogled prometne nesreče, v kateri je 34-letna kolesarka, državljanka Rusije, vozila po lokalni cesti v Logarski dolini in zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kolesom ter padla. Pri padcu se je hudo telesno poškodovala in je bila z helikopterjem Slovenske vojske odpeljana v OKC Ljubljana, kjer je ostala na zdravljenju."

Včeraj smo se na celjske policiste obrnili za podrobnejše informacije."Prometna nesreča se je zgodila na lokalni cesti Sestre Logar - Rinka," je danes pojasnila Milena Trbulin, predstavnica za stike z javnostmi Policijske uprave Celje. "34-letna kolesarka je v levem, ostrem, nepreglednem ovinku, pri vožnji po klancu navzdol iz neznanega razloga izgubila kontrolo nad kolesom in padla po vozišču. Pri padcu se je hudo poškodovala. V prometni nesreči je bila udeležena sama."

Bobo
Policisti so zapisali, da je med kolesarjenjem padla zaradi neprilagojene hitrosti.

Ni znano, ali je nosila zaščitno čelado.

Zavarovalnica noče kriti stroškov

V že omenjeni objavi je mogoče prebrati, da so 34-letnico v Ljubljani dali v umetno komo. In da je še do včeraj bila v komi. "Zlomljena lobanja in prsnica, ima pljučnico," je zapisala oseba, ki se je podpisala pod objavo. Stroški zdravljenja naj bi znašali več kot 40.000 evrov, a jih ruska zavarovalnica menda noče plačati, saj naj bi šlo za aktivne počitnice, ki jih ne krijejo. Rusko veleposlaništvo na zavarovalnico ne more vplivati. Pomoč naj bi zavrnila tudi ruska turistična organizacija, ker so potovali samostojno. Družina nima denarja za plačilo stroškov. Njuni prijatelji v Rusiji naj bi tam že odprli račun za zbiranje denarja. Po zadnjih informacijah ga bo v Sloveniji pomagal odpreti Rdeči Križ Slovenije.

Sumljive okoliščine

Avtorica objave je izrazila dvom, da se je Rusinja poškodovala zaradi neprilagojene hitrosti, kot je zapisano v policijskem poročilu. "Ekaterina ni športnica, mož in hčerka sta bila zadaj. Kako in zakaj bi razvila resno hitrost v petih minutah, če je prej hodila?" se sprašuje. V prvotni objavi je sicer zapisano, da sta mož in 9-letna hčerka zaostala več kot pet minut; ko sta jo le dohitela, je že ležala na cesti.

Celotno objavo si lahko preberete spodaj.