Neurje

Ponoči je odkrivalo strehe na Štajerskem in v Prekmurju

G.G./STA
11. 8. 2017, 08.11
Posodobljeno: 11. 8. 2017, 08.20
Deli članek:

Če je v četrtek popoldne neurje divjalo po zahodni in osrednji Sloveniji, so imeli pozno zvečer in ponoči težave z vetrom in nalivi na Štajerskem in v Prekmurju.

sobotainfo.com
V Murski Soboti je drevo padlo na osebni avtomobil znamke Audi.

O podrtih drevesih so poročali iz Ljutomera, Zavrča, Lendave, Gornje Radgone, Črenšovcev, Markovcev, Velike Polane, Beltincev, Svetega Jurija ob Ščavnici in Puconcev, o odkritih strehah pa iz Gornjih Petrovcev, Oplotnice, Šmarij pri Jelšah, Zgornjega Kamenščaka, Grabonoša, Trnovske vasi in Murske Sobote.

Spletni portala sobotainfo.com poroča, da so najbolj opazne posledice neurja v murskosoboškem mestnem parku. Tam je močan veter podrl stolp iz kovinske konstrukcije, ki je stal pri stavbi ZOTK.

Zvečer je veter lomil drevesa in jih podiral na stanovanjske hiše in ceste v Krškem, Novem mestu in Brežicah. Neurje pa je v Radencih, Semiču, v Trebnjem in Sevnici odkrivalo strehe stanovanjskih hiš.

Že prej so nevihte z vetrom podirale drevesa in odkrivale strehe drugod po državi. V Tolminu, Ivančni gorici in Ljubljani je veter podiral drevesa, v Celju je pod podrtim drevesom ostalo ujeto vozilo. V Kobaridu in Idriji pa je veter odkril streho hiše, je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.