Zaposlitev

Imate visokošolsko izobrazbo in ste brezposelni? To je vaša priložnost

J.P.
10. 8. 2017, 14.33
Posodobljeno: 10. 8. 2017, 14.34
Deli članek:

ZRSZ je objavil novo javno povabilo, ki omogoča subvencionirano zaposlitev 130 brezposelnih z najmanj visokošolsko izobrazbo.

Dreamstime
Subvencionirana zaposlitev za 130 brezposelnih z najmanj visokošolsko izobrazbo iz vse Slovenije.

Povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 30. aprila prihodnje leto. Program Priložnost zame v nevladnih organizacijah je financiran iz slovenskega proračuna. Na voljo je 1,2 milijona evrov.

Program je namenjen izboljševanju zaposlitvenih možnosti oseb, ki so brezposelne najmanj šest mesecev in imajo najmanj visokošolsko izobrazbo, pa še nimajo delovnih izkušenj, pridobljenih v okviru delovnega razmerja. 130 brezposelnih se bo tako lahko vključilo v subvencionirano zaposlitev, "ki se lahko izvaja tudi v obliki pripravništva, če je tako predvideno na podlagi področne zakonodaje," so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 30. 4. 2018.

"Ponudbo na javno povabilo lahko oddajo delodajalci iz vse Slovenije. Lahko so pravne ali fizične osebe, vendar morajo poslovati v sektorju nepridobitnih institucij. Povabilo je odprto od 16. 8. 2017 od 10.00 do porabe sredstev, najkasneje do 30. 4. 2018 do 14.45, ko se izteče skrajni rok za oddajo ponudb," so še sporočili z ministrstva.

Najmanj 15 mesecev

Na javnem povabilu lahko pridobijo subvencijo v višini:

7.250 evrov za zaposlitev osebe iz ciljne skupine, ki je bila pred tem brezposelna od 6 do 12 mesecev ali
9.250 evrov za zaposlitev osebe iz ciljne skupine, ki je bila pred tem brezposelna več kot 12 mesecev.

"Obdobje subvencionirane zaposlitve traja neprekinjeno najmanj 15 mesecev in vključuje trimesečno poskusno delo. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za polni delovni čas."

Brezposelni lahko več informacij o možnosti vključitve v program dobijo pri osebnih svetovalcih na uradih za delo.