Slastno druženje

Ob Kolpi je dišalo po pasulju

Mirjam B. Jakše, Dolenjski list
10. 8. 2017, 21.30
Deli članek:

Na kopališču Griblje je v nedeljo na tradicionalni, že 14. zaporedni pasuljadi sodelovalo 34 kuharjev iz 17 ekip, kar je največ do zdaj.

Mirjam B.- Jakše
Najbolje sta se odrezali Mateja Pezdirc in Romana Husič z vegetarijanskim pasuljem.

PASULJ ZA ZMAGO
Zmagovalki sta skuhali vegetarijanski pasulj, saj ene od osnovnih sestavin, slanine, nista uporabili.

Preprosto kot pasulj pravi rek. Vendar tisti, ki pripravljajo to jed, vedo, da je skuhati dober pasulj vse prej kot preprosto, je pa zabavno.

S tem se gotovo strinjajo udeleženci prireditve, ki je v nedeljo potekala na kopališču Griblje. Letos je sodelovalo kar 17 ekip.

Pasulje so letos ocenjevali vrhunski kuhar iz Primorske Matjaž Cotič, sicer svetovni podprvak v kuhanju testenin, Jure Pečarič iz ljubljanske gostilne Pečarič ter Matjaž Černigoj iz podjetja Plinko iz Velikih Lašč.

Mirjam B.- Jakše
Drugi najboljši pasulj sta skuhala Polona Ajdič in Bernard Tisovec.

Dimljena paprika za zmago

Najbolj sta komisijo prepričali Mateja Pezdirc in Romana Husič iz Gribelj iz ekipe Ljute vegetarijanke. Druga sta bila Polona Ajdič in Bernard Tisovec iz Novega mesta (ekipa Net4life), tretja pa sta bila domačina Petra Brodarič in Andrej Tomažin (Dream team). Zanimivo je, da je prvič v Gribljah zmagal vegetarijanski pasulj. Vsi tekmovalci so sicer na začetku tekmovanja dobili osnovni surovini, torej fižol in slanino, a slednji zmagovalki nista uporabili. Raje sta posegli po dimljeni papriki, ki je dala jedi okus po mesu.

Mirjam B.- Jakše
Strokovna komisija, ki so jo sestavljali vrhunski kuharji, ni imela lahkega dela.

Poleg pokušine pasuljev, ki so jih skuhali tekmovalci, so obiskovalci lahko tudi kupili pasulj, ki ga je organizator letos skuhal kar 80 litrov.

Mirjam B.- Jakše
Domačina Petra Brodarič in Andrej Tomažin sta osvojila 3. mesto.