Plavanje

Slovenski plavalci so dobro začeli letošnje svetovno prvenstvo

K.M.
23. 7. 2017, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Najvišje je bila prvi dan Anja Klinar, ki je tekmo na 400 m prosto z drugim izidom v karieri končala na devetem mestu.

Arsen Perić
Anja Klinar

"Malo me je pobralo na drugi polovici. Začela sem dobro, morala pa bi vrniti hitreje. Za jutranje plavanje sem zelo zadovoljna, saj je to moj drugi izid v karieri. Imela sem tudi malce smole, saj so na eni strani tekmice zaostale, na drugi je Kitajka pobegnila in plavala sem sama s sabo. Če bi imela konkurenco, bi bila lahko še kakšno sekundo hitrejša, bolj bi stisnila, a s tem izidom ne smem biti razočarana," je po tekmi povedala štirikratna udeleženka olimpijskih iger, Anja Klinar, z vedenjem, da bi njen slovenski rekord na tej tekmi pomenil sedmo mesto

Poleg Anje so prvi dan svetovnega prvenstva svojo pripravljenost pokazali še Nastja Govejšek, ki je na 100 m delfin osvojila 25. mesto, Martin Bau je na 400 m prosto osvojil 19. mesto,  Peter John Stevens je na 100 m prsno z 1:03,03 sicer dosegel svoj najboljši izid letos, a 48. mesto zagotovo ni dosežek, ki bi si ga želel, a je potrebno omeniti, da mu je moči, tudi 6 kilogramov, pobrala bolezen. 

V ponedeljek se bosta na SP predstavili še preostali Slovenki. Ravenčanki Tjašo Oder in Gajo Natlačen čaka tekma na 1500 m prosto.